Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19 jul 2018

Netgear Nighthawk M1 Review: de ultieme mobiele router?

Een leven zonder internet, dat kunnen we ons nauwelijks voorstellen. Waar je zo’n tien jaar geleden al blij was dat je met je telefoon websites kon bekijken met een downloadsnelheid van 8 kb per seconden, daar zijn hedendaagse smartphones met 4G al vaak sneller dan een degelijk wifi verbinding. Mocht je op reis zijn, dan kun je met de Netgear Nighthawk M1 overal internet krijgen.

Netgear Nighthawk M1 werkt uitstekend

De Netgear Nighthawk M1 is een mobiele router. Je goot er een data simkaart in en kunt vervolgens overal waar je wilt gebruik maken van internet. Zelf heb ik voor het testen van het device een tweede simkaart vanuit Vodafone aangevraagd. Op die manier kan ik mijn 40 GB abonnement verdelen over mijn telefoon en de mobiele router.

Natuurlijk, ik kan ook met mijn telefoon een hotspotje maken en op die manier mijn internet delen naar bijvoorbeeld mijn laptop. Er zijn echter een hoop momenten waarop de Netgear Nighthawk M1 een groot voordeel kent en tijdens mijn testperiode een echte meerwaarde opleverde. Zo zorgt het maken van een hotspot er voor dat de batterij van je telefoon iets sneller leeg gaat. En aangezien je daar al vaak mee te maken hebt, is het dus een extra belasting.

Netgear Nighthawk M1

Daarnaast zijn de snelheden die je haalt met de Netgear Nighthawk M1 een stuk hoger. De router kan via een 2.4 Ghz of 5 Ghz band verbinding maken met devices en kan een snelheid halen van 1Gbps. Of je dat in de praktijk daadwerkelijk haalt, dat is het tweede, maar op de momenten dat ik met mijn laptop in de trein zat, kon ik zonder moeite dingen als Netflix bekijken, assets binnenhalen voor het publiceren van artikelen en nog veel meer. Het levert een ideale internet-ervaring op.

Netgear Nighthawk M1

De Netgear Nighthawk M1 is helemaal ideaal als je van plan bent om op vakantie te gaan. Ikzelf heb in augustus een autovakantie naar Frankrijk geboekt. Het kost zo’n tien uur om naar mijn camping toe te rijden. In dat geval kan ik de router perfect gebruiken om een hotspot te creeren zodat mijn twee zonen onderweg Netflix kunnen bekijken. Daarnaast is de kans groot dat het wifi op de camping zelf helemaal niks is, maar kan ik dankzij deze mobiele router gewoon mijn werk blijven doen zonder zorgen.

Netgear Nighthawk M1

Andere voordelen van de Netgear Nighthawk M1 is dat je met twintig devices verbinding kunt maken, dat je er een SD-kaart op aan kunt sluiten en zo als een media hub kunt gebruiken en zonder problemen een volle dag mee kan gaan op een batterij. Het nadeel is dan wel weer dat hij met zijn 300 euro verre van goedkoop is.

Meer weten over routers? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Netgear Nighthawk M1 Review: de ultieme mobiele router?
Sluiten