Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 14 mei 2018

Netgear Nighthawk X4S Review: Overal Wifi in je huis

Home is where the heart is, zo luidt het bekende Engelse spreekwoord. Wie echter smartphone verslaafd is (iedereen dus), weet dat je pas echt thuis bent als je telefoon automatisch verbindt met de Wifi. Of dat nou in je eigen huis is, bij je vrienden waar je het wachtwoord hebt gekregen of je favoriete hotel in Tokio (ik spreek uit eigen ervaring): er is niks mooier dan dat de Wifi automatisch verbinding maakt.

Heb je echter te maken met een huis met meerdere verdiepingen, dan kan het zo zijn dat je niet overal verbinding hebt. In dat geval kun je aan de slag met een Wifi range extender. Bij ons review exemplaar van de Netgear Nighthawk gaming router kregen we een Netgear Nighthawk X4S, waarmee ik het eindelijk voor elkaar heb gekregen om te genieten van Wifi op mijn slaapkamer. En dat in nog geen vijf minuten tijd.

Netgear Nighthawk X4S: Overal Wifi

De Netgear Nighthawk X4S werkt enorm simpel. Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact waar je hem in kunt pluggen. Je hoeft dus geen kabels te trekken of via software in te loggen. Eigenlijk is er maar één stap die je moet zetten: de extender via WPS met je router te verbinden.

Netgear Nighthawk X4S

In mijn geval staat mijn router in de meterkast. Eerlijk is eerlijk, dat is niet de meest ideale plek om je Wifi-signaal van te versturen. Maar daar zit nou eenmaal mijn modem, En dat beperkt mijn signaal. De Netgear Nighthawk X4S komt in mijn geval dus als geroepen. Het eerste wat je doet, is de WPS-knop van je router in te drukken, waarna deze automatisch op zoek gaat naar een ander device die via WPS wil verbinden. Vervolgens druk je diezelfde knop in op de Netgear Nighthawk X4S en na een paar seconden zal er een blauw lichtje oplichten. Op dit moment is de extender gekoppeld aan je router en kun je de extender plaatsen op een plek waar je hem wilt hebben.

In mijn geval heb ik hem op mijn werkkamer staan. Daar staat hij op een open plek en zorgt er voor dat het signaal van de router wordt doorgetrokken en overal in huis bereikbaar is. Je hoeft geen gebruik te maken van een apart netwerk waar je inlogt, je maakt gewoon gebruik van hetzelfde netwerk en inloggegevens. De snelheid gaat niet of nauwelijks verloren, waardoor ik op mijn slaapkamer nu kan Netflixen op mijn iPhone of iPad.

Het is een apparaat zonder al te veel poespas, maar gewoon doet wat het moet doen. Of je nou van een 2.4 of 5 Ghz-netwerk gebruik maakt, hij stuurt het signaal gewoon door. En als je met het lekkere weer in de tuin wil werken, dan verplaats je de extender gewoon naar een stopcontact in de buurt van de tuin en heb je buiten Wifi. Ideaal als je in de zomer op je iPad naar de Tour de France wilt kijken.

De Netgear Nighthawk X4S kost 118 euro en is onder andere hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netgear Nighthawk X4S Review: Overal Wifi in je huis
Sluiten