Tip: het (innovatieve) Newcastle is meer dan de stad van Geordie Shore

Je kunt niet altijd naar een warm en ver oord reizen. Daar heb je gewoonweg de vakantiedagen en het geld niet voor. Vandaar dat wij op uitnodiging van DFDS besloten het wat dichter bij huis te zoeken. Newcastle was onze bestemming. Hoe tof en innovatief is die stad nou?

Tip: een weekendje Newcastle!

De reis begon vanaf IJmuiden. Vanaf daar pakten we op vrijdag de ferrycruise naar Newcastle. We kwamen op zaterdagochtend aan. Het resultaat? Een fijne bootreis, een bezoek aan een event waar kleine kiddo’s programmeerden, Sunderland zien verliezen van het oppermachtige Arsenal en natuurlijk (de bieren van) Newcastle ontdekken. In andere woorden, wij hebben een topweekend gehad.

Even een weekendje ertussenuit

Newcastle is een vermakelijke samensmelting

Je zag het al, Newcastle is top voor een weekendje weg. De stad bevindt zich heerlijk aan de Tyne (rivier) en is prima om te ontdekken. Je kunt er gerust je voetbalhart luchten, lekker eten, fijn stappen (de term let’s get mortal komt er niet voor niets vandaan) en de sfeer is top. Dat er dan ook wat innovatieve hubs zijn, is iets wat ons aansprak.

Een epicentrum van innovatie is Newcastle alleen niet. Vandaar dat wij de stad aanraden voor een weekendje weg, maar langer dan dat hoef je er niet te zitten. Dat is ook top, want de ferrycruise vertrekt op vrijdag en zorgt dat je maandagochtend weer in Amsterdam bent. Check hier hoe je vanaf 88 euro met de ferrycruise in Newcastle kunt komen.

Reageer op artikel:
Tip: het (innovatieve) Newcastle is meer dan de stad van Geordie Shore
Sluiten