Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 27 aug 2017

Met dit compacte apparaatje heb je elke ochtend echte espresso

Tegenwoordig hebben we voor elk klusje in de keuken wel een apart apparaat staan. Denk maar aan je rijstkoker, slowcooker, blender, mixer, waterkoker en koffiezetapparaat. We weten ook allemaal dat deze apparaten behoorlijk wat ruimte in beslag nemen en het zou fijn zijn als ze wat compacter gemaakt zouden worden. Om alvast je espressomachine aan te pakken is de Newton Espresso Press ontwikkeld.

Newton Espresso Press neemt alleen een stukje muur in beslag

De Newton Espresso Press is een compacte en minimalistisch uitgevoerde espressomachine, welke ondanks zijn formaat niet onderdoet voor de grotere machines. Door het compacte formaat neemt het al minder ruimte in beslag, maar je kunt hem ook nog eens aan de muur bevestigen om echt ruimte te besparen. Een ander pluspunt is dat het apparaat werkt zonder elektriciteit. Je hebt dus niet een extra snoer om ergens weg te moeten moffelen.

Newton Espresso Press

Professionele barista kwaliteit espresso

Koffieliefhebbers weten dat het ene kopje koffie het andere niet is en dat een espresso al helemaal niet een gewoon kopje koffie is. Voor een espresso mix je niet gewoon vermalen koffiebonen met heet water, maar pers je heet water onder hoge druk door fijn gemalen koffie. Om de espresso te evenaren welke je van een echte barista krijgt, is het apparaatje uitgerust met componenten van hoge kwaliteit. Deze zorgen voor een consistente druk van 8 tot 10 bar bij het maken van je espresso.

Newton Espresso Press

Makkelijk in onderhoud

Qua onderhoud is het het apparaatje ook een stuk makkelijker dan de grotere alternatieven. Door de tweedelige zuurgekatalyseerde lak, maak je hem makkelijk schoon en is hij bestand tegen vlekken. Doordat er geen pomp wordt gebruikt of interne onderdelen die kapot kunnen gaan, heb je eigenlijk nooit moeilijkheden.

Newton Espresso Press

Binnenkort op Kickstarter

Het compacte apparaatje is nog niet te koop, maar zal in oktober losgelaten worden op Kickstarter. In de tussentijd heeft het zichzelf al wel bewezen door in de finale te komen van de Best Design Awards 2017.

Een probleem dat veel koffie of espresso drinker vaak hebben is dat het misgaat bij het toevoegen van koffiemelk. Vaak gaan de cups niet goed open, waardoor je teveel of te weinig melk eruit krijgt en je onder de melk zit. Gelukkig zijn er mensen die ook aan dit soort problemen werken, met als resultaat: melkklontjes.

Reageer op artikel:
Met dit compacte apparaatje heb je elke ochtend echte espresso
Sluiten