Jelle van Es
Jelle van Es Tech 30 jun 2017

Nex Machina is Arcadegame-actie op zijn best

De kans is relatief groot dat je nog niet al te vaak hebt gehoord van de ontwikkelaar Housemarque. De Finse studio heeft wat dat betreft zijn naam niet echt mee. Gelukkig zijn hun games bekender. De studio is verantwoordelijk voor games als Resogun, Super Stardust HD en Alienation. Games waar je als speler in wordt gegooid en overdonderd wordt met keiharde actie. De nieuwste game van deze ontwikkelaar heet Nex Machina en weet ons op het puntje van onze stoel te zetten.

Nex Machina is een dikke twin-stick shooter

Nex Machina is een traditionele twin-stick-shooter. Dit betekent dat wanneer je de game met een controller speelt op de PlayStation 4 of de pc, dat je de linker analoge stick gebruikt om te lopen, en de rechter stick gebruik je om mee te schieten. Het is een besturing die natuurlijk aanvoelt, want hierdoor kun je heel gemakkelijk lopen en schieten tegelijkertijd met redelijke precisie.

En dat is hoog nodig, want binnen no-time word je omringd door buitenaardse wezens die het op jou hebben gemunt. In Nex Machina speel je korte levels, waarbij je in elk level in eerste instantie moet overleven en daarnaast moet proberen om alle mensen die aanwezig zijn te redden. En dat doe je allemaal om zoveel mogelijk punten te scoren. Hoe langer je in leven blijft, hoe sneller je vijanden afschiet, en hoe langer je multiplier is, des te hoger het aantal punten dat je scoort. De drang om het steeds beter te doen is de reden om een tijd door te gaan.

Daarbij helpt het ook dat de game technisch echt uitstekend in elkaar zit. Vanaf het allereerste moment word je in een arena gegooid en wordt de actie in beeld gebracht met heerlijke overdreven neonkleuren van rondvliegende kogels en exploderende vijanden. Ook helpt het dat het tempo van het overgaan van het ene naar het andere level heerlijk hoog is. En als klap op de vuurpijl heb je nog een soundtrack waar je u tegen zegt. Met een koptelefoon op je hoofd is dit echt een titel om je volledig in te verliezen.

Tel hierbij op de diverse moeilijkheidsgraden, de diversiteit in de levels en de hoeveelheid daarvan, de mogelijkheid om de game samen met een vriend of vriendin te spelen, het ontdekken van de diverse power-ups en ga zo maar door, en je hebt gewoon een heerlijke game. Nex Machina is nu beschikbaar voor de PlayStation 4 en pc.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nex Machina is Arcadegame-actie op zijn best
Sluiten