Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Kids 27 okt 2018

Deze papieren vliegtuigjes zijn briljant voor je kinderen (en jezelf)

Om de een of andere reden is iedereen vroeger wel eens bezig geweest met papieren vliegtuigjes en had je al gauw door dat sommige modellen briljant waren, terwijl anderen gedoemd waren om onmiddellijk neer te storten. Als je kinderen ook in de “papieren vliegtuigjes” fase zitten, is het misschien een idee om de website Fold’NFly eens te bekijken. Daar nemen ze de vliegtuigjes heel serieus en brengen ze de skills van je kids gaandeweg naar een hoger niveau. Uiteraard moet je zelf ook eens op de site koekeloeren.

Gesorteerd op niveau en aerodynamische kwaliteiten

Op de site zijn zo’n veertig verschillende modellen te vinden, inclusief de instructies om ze na te kunnen maken. Uiteraard zijn er verschillende moeilijkheidsniveaus, zodat je niet meteen in het diepe wordt gegooid. De vliegtuigjes zijn op niveau gesorteerd of op hun aerodynamische kwaliteiten. Zo kun je er onder andere voor kiezen om alleen designs te zien die ontzettend ver kunnen vliegen, of juist alleen vliegtuigen waar je acrobatische kunstjes mee kunt uitvoeren.

Fold'NFly papieren vliegtuig
Foto: Fold’NFly

Beste methode opstijgen

Als je aan de slag wilt, kun je uiteraard beginnen met een blanco stuk papier. Je kunt echter ook via de site bestanden downloaden, waar de vouwlijnen al netjes voor je zijn uitgetekend. Hiervoor moet je echter wel een klein bedrag betalen. Nadat je klaar bent met vouwen, heeft Fold’NFly ook nog advies over hoe je het beste  je vliegtuig kunt laten opstijgen. Zo moet je het vliegtuig vasthouden daar waar het meeste papier over elkaar gevouwen is en moet je ervoor zorgen dat de vleugels even hoog gepositioneerd zijn.

Fold''NFly papieren vliegtuig
Foto: Fold’NFly

Wanneer jij en je kids eindelijk een vliegtuig van het hoogste niveau hebben gebouwd, is er nog een iets dat je kunt doen om je creatie “next-level” te maken. Met deze gadget maak je namelijk elk papieren vliegtuigje op afstand bestuurbaar.

Lifehacker

Reageer op artikel:
Deze papieren vliegtuigjes zijn briljant voor je kinderen (en jezelf)
Sluiten