Ni No Kuni 2: Alles dat je moet weten van deze topgame

Dit voorjaar is in gamesland redelijk rustig. Dat lijkt allemaal te maken te hebben met de plannen van Rockstar Games om Red Dead Redemption 2 in april uit te brengen. Die game is inmiddels verplaatst naar oktober. Maar door dat vacuüm zijn er niet heel veel games die verschijnen. En dat heeft ergens ook wel een voordeel. Op die manier kun je echt veel quality time doorbrengen met games die lang en uitgebreid zijn. Eén van die games is Ni No Kuni 2. Het is een titel die al heel lang, heel hoog op ons verlanglijstje staat. Een paar weken voordat hij uitkomt is dit dan ook een mooi moment om alles op een rijtje te zetten. Dit is alles dat je van Ni No Kuni 2 moet weten.

Ni No Kuni 2 verschijnt op 23 maart

De game kun je dan halen op de PlayStation 4 en de pc.

De game wordt gemaakt door Level 5

Dat is hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor het heerlijke eerste deel. Naast Ni No Kuni ken je de ontwikkelaar van de Professor Layton-, Inazuma Eleven- en Yo-kai Watch-games. Met meer dan vijftien jaar ervaring weet de partij hoe je een goede game maakt.

Ni No Kuni 2

Ni No Kuni 2 maakt gebruik van een enorm toffe visuele stijl

Het was het visitekaartje van het eerste deel: de toffe visuele stijl. Bij het eerste deel werd benadrukt dat men een samenwerking aan was gegaan met het legendarische Studio Ghibli. Zij waren met name verantwoordelijk voor de prachtig tussenfilmpjes. Voor Ni No Kuni 2 staat Level 5 er alleen voor, maar laat je daar niet door uit het veld slaan. De studio heeft een prachtige wereld neergezet en de kwaliteit van de tussenfilmpjes is zeker niet minder dan bij zijn voorganger. Met de toffe stijl en de felle kleuren is het een game waar je in één klap vrolijk van wordt.

Ni No Kuni 2

Een compleet nieuw verhaal

Qua verhaal staat Ni No Kuni 2 volledig los van het origineel, waardoor je het eerste deel niet gespeeld moet hebben om hier iets van te begrijpen. De game neemt je mee naar een fantasievolle wereld, waarin mensen samenleven met beest-achtigen. De hoofdrol is weggelegd voor de jonge koning Evan, die aan het begin van het avontuur uit zijn koninkrijk wordt verjaagd door muis-achtigen. Het is aan hem om zijn macht terug te winnen en de orde in het koninkrijk te herstellen.

Ni No Kuni 2

Op reis met vrienden

Daarvoor gaat hij op avontuur en ontmoet hij twee personages, die zich al snel als goede vrienden bij Evan aansluiten. De eerste is Roland, een personage die uit onze wereld komt. Daar is hij de premier van een land. Op mysterieuze wijze komt hij terecht in de wereld van Evan en is hij ook nog eens iets van twintig jaar jonger. Hij stelt zich zodoende op als adviseur van de jonge Evan. Naast Roland krijg je ook te maken met de stoere meid Tani, die de dochter is van de leider van de sky pirates. Het is een bont stel, maar ze passen heel goed samen en de helden gaan voor elkaar door het vuur.

Ni No Kuni 2

Een actief vechtsysteem

Tijdens dat avontuur krijg je zeer vaak te maken met vijanden die het op jou hebben gemunt. Er zit dan niks anders op dan in gevecht met hen te gaan. Waar het eerste deel een klassiek turn-based gevechtssysteem hanteerde, daar zien we nu een actievere stijl. Je neemt de directe controle van één van de drie helden en neemt het in een arena op tegen hen die jou in de weg staan. Daarbij kun je gebruik maken van fysieke aanvallen, maar is er ook de nodige magie om je vijanden mee te verslaan. Tevens word je bijgestaan door wezens die Higgledies genoemd worden. Zij geven je extra bonussen om een vijand makkelijker te verslaan.

Ni No Kuni 2

Boeiende baasgevechten

Waar je de normale gevechten redelijk snel voltooid, waardoor ze je niet echt afremmen in het grotere avontuur, daar zul je voor de baasgevechten in Ni No Kuni 2 wat meer tijd moeten nemen. In deze gevechten moet je echt goed nadenken hoe je je aanvallen inzet en moet je opletten wanneer een vijand een gevaarlijke aanval op jou wil afvuren. Op dit soort momenten zit je echt op het puntje van je stoel. Bovendien is het goed om te zien dat er veel variatie in de bossfights zitten, waardoor elk gevecht met zo’n baas weer een klein feestje is.

Ni No Kuni 2

Vecht in grote veldslagen

Buiten deze ‘gewone’ gevechten, komt de game ook nog met verschillende veldslagen. Daarbij verzamel je een aantal legertjes om je heen, die gebruik maken van verschillende soorten aanvallen. Het is dan zaak om het juiste legereenheid in te zetten voor een specifieke vijand, om op die manier zo effectief mogelijk te zijn. Het is een mooie variant op de gewone gevechten en levert heel wat diepgang op.

Ni No Kuni 2

Bouw je eigen koninkrijk

Tot slot heb je in Ni No Kuni 2 nog de mogelijkheid om je eigen koninkrijk op te bouwen. Hierbij kun je een klein dorp uitbreiden naar een grote stad en verdien je onderweg verschillende upgrades om jouw personages mee te verbeteren. Op die manier heb je altijd een thuisbasis om tussen je avonturen door even tot rust te komen.

Ni No Kuni 2

Onze hands-on ervaringen

Ni No Kuni 2 lijkt een game te gaan worden waar verschillende puzzelstukjes op een fijne manier samenkomen.

Tijdens de verschillende hands-on ervaringen die we hebben gehad, waren we onder de indruk over de diepgang en de mogelijkheden die de game biedt.

Dat in combinatie met de toch wel indrukwekkende visuele stijl zorgt er voor dat we echt heel enthousiast zijn over de game. Het vechtsysteem is snel en toegankelijk, terwijl je bij baasgevechten echt goed wordt uitgedaagd.

Wij kunnen echt niet wachten om met de volledige game aan de slag te gaan. Wil je meer lezen over Ni No Kuni 2? Lees dan ons toppers-artikel dat we destijds over de game schreven.

Reageer op artikel:
Ni No Kuni 2: Alles dat je moet weten van deze topgame
Sluiten