Marvel kiest onbekende Nia DaCosta als regisseur van Captain Marvel 2

Marvel Studios presenteert een opvallende naam voor de regie van Captain Marvel 2. Deze komt in handen van Nia DaCosta.

Captain Marvel is de laatste relatief onbekende superheld die is toegevoegd aan het Marvel Cinematic Universe (MCU). De superheldin die vroeger pilote was heeft ontzettende sterke krachten. We zagen al wat ze kon in Captain Marvel 1 en The Avengers. Doordat ze nieuw is en zorgt voor diversiteit lijkt ze een mooie toekomst in het MCU te hebben.

Nia DaCosta gaat aan de slag voor Marvel

Terwijl Marvel vaak grote regisseurs aanstelt voor haar filmprojecten, heeft het voor Captain Marvel 2 gekozen voor de onbekende Nia DaCosta. Zij moet de resultaten van regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck zien te verbeteren die de eerste film maakten. De film was goed voor een omzet van 1,1 miljard dollar. DaCosta is de vierde vrouwelijke regisseur ooit en de eerste zwarte vrouw die een Marvel-film gaat maken. De studio liet eerder al te weten om meer inclusiviteit te krijgen in de creatieve posities van het bedrijf.

DaCosta maakte in 2018 de Indie-film Little Woods die 74 punten bij de critici scoorde en een 6,1 op IMDb bij het grote publiek. Op dit moment is ze bezig met de horrorfilm Candyman die oorspronkelijk in juni van dit jaar had uit moeten komen. Dit is echter verzet naar oktober van dit jaar vanwege de coronacrisis.

Nu krijgt DaCosta dus haar eerste echt grote klus met Captain Marvel 2. De regisseursstoel is een gewilde plaats. Eerder werden al Olivia Wilde (Booksmart) en Jamie Babbit (Russian Doll) als kanshebbers voor de positie, maar nu gaat DaCosta ermee vandoor.

Captain Marvel 2

Over Captain Marvel 2 is nog niet heel veel bekend. De film staat gepland voor 8 juli 2022. Wel is zeker dat Brie Larson zal terugkeren voor de rol van Captain Marvel, meldt Deadline. Wie de rest van de cast gaat vormen is op dit moment nog onbekend. Wellicht zullen we daar ook wat meer kleur in terugzien, aangezien in Candyman de cast ook gemengd is.

Reageer op artikel:
Marvel kiest onbekende Nia DaCosta als regisseur van Captain Marvel 2
Sluiten