Nice! Frietautomaat helpt je 24 uur per dag aan een lekker vette hap

Vorige week was er veel discussie over de correcte benaming van gefrituurde stukjes aardappel. Zeg je je ‘patat’ of ‘friet’? Terwijl het halve land elkaar in de haren vloog was men in Wageningen met écht belangrijke zaken bezig. De startup Caenator zette namelijk een volautomatische frietmachine neer op de Nederlandse universiteitscampus!

WANT_CAENATOR_FRIET_APPARAAT

Je plaatst een bestelling, waarna de friet vanuit de ingebouwde vriezer naar het frituurgedeelte wordt vervoerd. Hier worden de aardappels gefrituurd in plantaardige olie, van 170 graden. Vervolgens deponeert de machine de frietjes (evt. met saus) in een doosje, en vervoert het je portie met een lift naar de uitgiftebak. Het hele proces duurt nog geen twee minuten!

Frietautomaat staat altijd voor klaar!

Het voordeel van de frietmachine is dat hij 24 uur per dag beschikbaar is, in tegenstelling tot de meeste snackbars. Als het apparaat veertig porties friet per dag verkoopt is hij al rendabel. Als je ‘m op een plek neerzet waar veel mensen even moeten wachten (een station bijvoorbeeld), moet dat makkelijk te doen zijn. Op dit moment bevat de automaat 25 kilo aardappelen (goed voor 130 porties).

Als je wel eens naast een frituurpan hebt gestaan, dan weet je dat dat niet al te fris is. Caenator heeft ervoor gezorgd dat de machine niet z’n hele omgeving vettig laat ruiken. De frietlucht wordt in het apparaat opgevangen, tweemaal gezuiverd en vervolgens nog door koolstofkorrels geblazen. Vette luchtjes krijgen dus geen kans!

WANT_CAENATOR_FRIET

Wat ons betreft gaat er weinig boven de snackbar, waar je kunt kiezen uit honderd verschillende snacks of frietvarianten. Voor een lekker tussendoortje, of trek die je laat op de avond ineens overvalt is deze machine wel écht een uitkomst!

Oh ja, en het is ‘friet’!

Check ook: