Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 25 okt 2013

Nice! Wetenschappers zijn dichtbij een oplossing tegen kaalheid

Goed nieuws guys! Een groep onderzoekers van het Columbia University Medical Center hebben een manier bedacht om het menselijk haar te laten groeien. Het goede nieuws is dat het ook nog eens je eigen haar is. Dit betekent tot ziens toupet of pruik en hallo lang krullend haar.

De techniek laat het gedrag zien van de menselijke huidpapillen, deze zijn het voetstuk van de haarzakjes. Het idee om de huidpapillen te gebruiken om je haar te laten groeien bestaat al veertig jaar. Alleen wanneer ze in de kweek worden gezet veranderen ze telkens weer naar normale huidcellen. Knaagdierpapillen hebben dit probleem echter niet. Dit komt doordat ze aan elkaar klonteren en zo beter met elkaar kunnen communiceren.

De onderzoekers hebben de techniek op muizen getest en na een paar dagen groeide er menselijk haar uit de muizen. Het onderzoek is in een vroeg stadium, maar de onderzoekers willen zo snel mogelijk met klinische proeven gaan beginnen. Een magisch spray om je haar te laten groeien bestaat dus nog niet, maar zit er wellicht aan te komen.

Reageer op artikel:
Nice! Wetenschappers zijn dichtbij een oplossing tegen kaalheid
Sluiten