Gaming WANT: Nier Automata is de perfecte game voor de fijnproever

In Gaming WANT bespreken we voornamelijk games die geschikt zijn voor een breed publiek. Soms is het echter goed om daar eens van af te wijken. Verandering van spijs doet immers eten. Daarom lichten we deze week de game Nier Automata uit.

Nier Automata is een game die wellicht iets minder bekend is, maar qua kwaliteit niet onder doet van al het moois dat onlangs is verschenen. Het is een game waarin je in de huid kruipt van een Android en waarmee je het op neemt tegen een stel Aliens.

Dat klinkt wat aan de matige kant, maar laat je niet uit het veld slaan. Alles in de game heeft een reden en het totaalplaatje is echt fantastisch. Lees voor meer informatie onze uitgebreide review.

Wij brengen je wekelijks de rubriek Gaming WANT. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Lekker lang houdbaar

Als jij er van houdt om veel uur te besteden aan je games, dan heb je aan Nier Automata een goede. Dit is een game waar je met gemak iets van 50 uur in kunt steken. Voornamelijk ook omdat het een game is die meerdere eindes kent.

Wanneer je de game voor de eerste keer uitspeelt, dan is veel duidelijk, maar nog niet alles. Wil je het complete plaatje begrijpen, dan moet je hem meer dan eens uitspelen. Maar als je dat doet, dan zul je ook echt een heerlijke verhaalsverrijking hebben ondergaan.

Veel variatie

Het is geen straf om zoveel tijd in de game door te brengen, omdat de variatie in Nier Automata gewoon heel erg goed is. Het is in de basis een actiegame, maar het is tegelijkertijd veel meer dan dat.

Nier Automata

Je krijgt tijdens je avontuur te maken met puzzels, bossfights die zo maar uit een Zelda-game hadden kunnen komen en er zijn ook nog momenten dat de game verandert in een uitdagende twin stick shooter. Door deze variatie is het lang boeiend.

Interessante wereld

Daarbij helpt het ook dat de wereld waarin je rondloopt interessant is om te verkennen. Overal waar je komt is er van alles en nog wat te ontdekken. Er zijn schatten, verborgen ruimtes en plekken waar je een lekker potje kunt vechten.

Je zult rond plekken komen waar je in eerste instantie niet bij kunt, maar waar je bij je tweede playthrough opeens skills hebt waarmee er deuren open gaan en je andere inzichten krijgt.

Verhaal met diepgang

Verhalen in games zijn vaak niet meer dan aardig, een omhulsel om een game op de markt te brengen. Bij Nier Automata gaat het een stuk verder. Er zitten diverse lagen in de game en op het moment dat je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, komt er een twist en voelt alles weer anders.

Het is zo’n game waarvan het verhaal gewoon stof geeft tot nadenken. Zeker wanneer je vrienden hebt die het ook hebben gespeeld is dit zo’n game om lang over door te praten.

Uitstekend combatsysteem

Tot slot beschikt de game over een ijzersterk combatsysteem. Ergens is dat logisch als je bedenkt dat de game gemaakt is door het Japanse Platinum Games. Deze ontwikkelaar kennen we onder andere van games als Bayonetta en Metal Gear Rising.

De actie is snel en direct en je hebt als speler veel mogelijkheden om je bestaande wapenarsenaal te verbeteren en uit te breiden.

Als totaalplaatje is Nier Automata echt fantastisch. Het is dan ook niet voor niets dat de game wereldwijd alleen maar positieve kritieken krijgt. Nier Automata is nu beschikbaar voor pc en PlayStation 4. Speel je toch liever een casual game? Check dan eens Ghost Recon Wildlands.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: Nier Automata is de perfecte game voor de fijnproever
Sluiten