Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 5 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Niet slecht! Zo klinkt ‘s werelds eerste 3D-geprinte saxofoon

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ‘s werelds eerste akoestische gitaar uit de 3D-printer kwam rollen en sindsdien is het ietwat stil rondom de 3D-geprinte muziekinstrumenten. Totdat vandaag ‘s werelds eerste 3D-geprinte saxofoon van Olaf Diegel opdook. Hij is gespecialiseerd in het maken van 3D-geprinte gitaren en wilde eens wat anders uitproberen. Olaf is dan ook zo’n half jaar bezig geweest om de 3D-geprinte sax zo perfect mogelijk uit de printer te laten rollen. De saxofoon is bijna volledig met plastic geprint en klinkt om eerlijk te zijn best wel zuiver. Het instrument bestaat uit 41 losse elementen en is Diegel nog bezig met de ontwikkeling van geïntegreerde 3D-geprinte veren in plaats van metalen. Dat blijkt echter ingewikkelder dan gedacht. Het is geprint met een SLS-machine en weegt in totaal 2,5 kilogram. Dit is een stuk lichter dan een metalen variant.

Ondanks dat er al plastic saxofoons op de markt zijn brengt de 3D-printer nieuwe invalshoeken met zich mee en wil hij meer experimenteren met de esthetiek van het instrument. Een 3D-geprinte saxofoon kun je namelijk in alle kleuren van de regenboog printen, waardoor artiesten kunnen losgaan op een gecustomized exemplaar. Benieuwd naar de klank van het muziekinstrument? Je checkt het in onderstaande video.

Als je overigens interesse in een 3D-geprinte gitaar van Olaf Diegel hebt dan kan kun je die hier bestellen. Ze worden vanaf 2200 euro verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Niet slecht! Zo klinkt ‘s werelds eerste 3D-geprinte saxofoon
Sluiten