Daniel Koster
Daniel Koster 19 mrt 2015

‘Nieuw’ bewijs wikkelt de discussie rondom het voorlangs – of achterlangs afrollen van toiletpapier eindelijk af

Zwart-wit gezien zijn er twee mensen op deze wereld, mensen die hun toiletpapier voorlangs afrollen en mensen die hun toiletpapier achterlangs afrollen. De afgelopen dagen is de discussie op Twitter en Facebook nieuw leven ingeblazen. En nu is er dan eindelijk bewijs om de discussie voor eens en altijd in de kiem te smoren.

Voorlangs – of achterlangs afrollen

Voor diegene die zich wat minder heeft beziggehouden met één van de essentiële vraagstukken van ons bestaan zullen wij kort toelichten wat de discussie belichaamt. Als men naar de wc-rol kijkt is het namelijk mogelijk om ‘m op twee manieren te bevestigen. Manier één leidt ertoe dat de wc-rol zo afrolt, dat hij voorlangs afrolt. Manier twee leidt ertoe dat de wc-rol zo afrolt, dat hij achterlangs afrolt. Er zijn argumenten te bedenken (en daarbij ook gevoerd) om zowel het achterlangs- als voorlangs afrollen te rechtvaardigen. Met het nieuwe bewijs is de kous eindelijk af.

Hét bewijs

Dit nieuwe bewijs is eigenlijk al erg oud. Het gaat om een patent uit 1891. Dit is een patent van Seth Wheeler. Deze uitvinder kan worden gezien als de vader van het moderne toiletpapier. Het hedendaagse verblijden van onze achterwerken met zacht doch stevig toiletpapier is door deze man in gang gezet. Dit patent omvat namelijk de eerste wc-rol. Hieronder staat het oorspronkelijke patent afgebeeld. Wat zie je hier? Dat de wc-rol op dit patent voorlangs afrolt! De God van de toiletrol, de vader en moeder van de wc-rol tegelijkertijd, stelde dat de toiletrol voorlangs moest afrollen. Need we say more?

De volgende discussie?

Nu hebben wij ook vernomen dat er een discussie gaande is omtrent het voorlangs – dan wel achterlangs afvegen. Er is echter nog geen baanbrekend bewijs geleverd om deze discussie in de kiem te smoren. Laten we het voor nu allemaal houden bij het voorlangs afrollen van het toiletpapier zoals het klaarblijkelijk altijd al is bedoeld.

Reageer op artikel:
‘Nieuw’ bewijs wikkelt de discussie rondom het voorlangs – of achterlangs afrollen van toiletpapier eindelijk af
Sluiten