Barry Kraakman
Barry Kraakman Apple 13 jun 2015

iTunes’ nieuwe logo; een knipoog naar het verleden?!

Met de presentatie van Apple Music werd duidelijk dat een update naar iOS 8.4 de vernieuwde Muziek-app op iDevices brengt. Bij de nieuwe app hoort natuurlijk een geüpdatet icoon. Ook een update voor iTunes op de Mac is nodig en deze krijgt, niet geheel onverwacht, een nieuw icoon. Een nogal opvallende.

9to5Mac

Tijdens de presentatie heeft Apple geen woord over het nieuwe logo gerept, maar een lezerspoll op 9to5Mac bracht deze kleine verandering aan het licht. De meningen zijn verschillend, maar het lijkt niet zomaar een mash up van random kleuren te zijn. Verge-editor Thomas Ricker legt de link met het oude Apple-logo, dat uit alle kleuren van de regenboog bestond. Deze opmerking, samen met dit iconische logo dat op Drake’s jasje zat tijdens de presentatie, lijkt het verhaal plausibel te maken. Apple kennende zit er achter élke keuze een goed doordachte reden of verhaal, en referenties naar vroeger verschijnen wel vaker in iconen van het bedrijf.

Wij moesten even wennen, maar de frisse uitstraling heeft wel wat. Stapt Apple terug op de iconische kleuren uit het verleden?

Reageer op artikel:
iTunes’ nieuwe logo; een knipoog naar het verleden?!
Sluiten