Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Films & Series 7 september 2020

Netflix: dit zijn de nieuwe series en films die afgelopen week verschenen

Zoals gewoonlijk heeft Netflix deze week een enorm rijtje nieuwe films en series online gezet. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje.

Wekelijks komen er veel nieuwe films en series op Netflix. De streamingdienst heeft ook deze week weer een aantal interessante namen toegevoegd. We zien echte klassiekers, Scandinavische knallers en ook een aantal mooie originals.

Das Boot: Theatrical Cut

Das Boot is natuurlijk een van de meeste bekende oorlogsfilms die ooit is gemaakt. Vandaar dat de productie uit 1981 nog steeds populair is. De U-96 duikboot is een van de beroemdste onderzeeërs. Als de boot na een ongekende diepte moet dalen vanwege aanvallen, lijkt de romp het te begeven. Het wordt een gevecht op leven en dood.

The Green Mile

Een andere klassieker in deze lijst. Op death row wacht de grote reus John Coffey op zijn executie. Hij zorgt met zijn bovennatuurlijke krachten voor innerlijke kracht bij zijn medegevangene en het personeel in de gevangenis. Een cipier probeert daarom de executie van de man te voorkomen.

Young Wallander

Deze nieuwe Netflix-original is het kijken de moeite waard. In het donkere Zweedse Malmö zien we hoe detective Kurt Wallander zijn eerste stappen zet in het politievak. Een geweldig verhaal over verdeeldheid in een stad en hoe daar misbruik gemaakt van kan worden. Wij schreven al een uitgebreide review.

Undercover

Om Undercover kunnen we natuurlijk niet heen. De Nederlands-Belgische Netflix Original is terug met een tweede seizoen. We zien eindelijk hoe het verder gaat met de undercoveragenten en natuurlijk Ferry Bouman. Helaas staat niet alles in een keer online, maar komt elke week een nieuwe aflevering. Wij mochten gelukkig alles al kijken. Daardoor kun je hier lezen wat wij van het hele seizoen vinden.

Big Fish

Deze ontroerende film van Tim Burton moet je een keer in je leven gezien hebben. De film gaat over Edward Bloom, een man die de harten veroverd van mensen door zijn fantasieverhalen. Tegelijkertijd zorgt dat voor moeite bij zijn zoon, door al die verhalen weet hij niet wie zijn vader echt is. Hij wil het te weten komen voor zijn vaders dood.

The Restaurant

Er zijn weer nieuwe afleveringen op Netflix van The Restaurant. De serie gaat over – toevallig – een restaurant in de Zweedse hoofdstad Stockholm tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoe gaat het eraan toe als klassenverschillen verdwijnen en een jonge generatie staat te popelen om het restaurant nieuw leven in te blazen.

RuPaul’s Drag Race

De Drag Race is voor velen een guilty pleasure op Netflix. Het programma is een soort talentenjacht voor travestieten. Ze moeten verschillende opdrachten voltooien om zich te kronen tot de beste dragqueen van de Verenigde Staten. Van zowel de reguliere Drag Race als Drag Race Untucked zijn nieuwe afleveringen op Netflix.

Occupied

Ook van de Scandinavische serie Occupied zijn nieuwe afleveringen te zien op Netflix. In de nabije toekomst dringt Rusland geweldloos Noorwegen binnen om de olieproductie weer op te starten. Het zorgt voor chaos, onzekerheid en gevaar.

The Truth Will Out

Scandinavië is een van Walhalla’s van de politieseries. Het is geen wonder dat Netflix ze maar al te graag toevoegt aan hun bibliotheek. Zo is er nu ook het eerste seizoen van The Truth Will Out te zien. Een geschifte rechercheur en zijn team vreemde agenten gaan op onderzoek uit naar verschillende coldcases die mogelijk het werk zijn van dezelfde seriemoordenaar.

Away

Een nieuwe Netflix original in deze lijst. Commandant Emma Green laat haar man en dochter achter om een internationale bemanning astronauten te leiden op een gevaarlijke driejarige missie naar Mars. Naast deze lastige missie zorgt ook het weg zijn bij haar gezin voor moeilijke momenten.

Reageer op artikel:
Netflix: dit zijn de nieuwe series en films die afgelopen week verschenen
Sluiten