Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 44 2019

Onlangs werd beweerd dat Netflix een flink aantal titels verborgen zou houden voor mensen die een bepaalde taalinstelling zouden hebben. Gelukkig zijn er vorige week ook enkele titels verschenen die gewoon voor iedere abonnee beschikbaar zijn.

Mocht jij willen weten om welke films en series het precies gaat, dan kan ons overzicht van deze week je hier hopelijk meer inzicht in verschaffen.

Nu op Netflix: 3 films en 3 series

Waar er de ene week meer verschijnt op het gebied van series vinden we dat de hoogtepunten dit keer in de film categorie vallen. Al hebben we desondanks ook drie serie tips voor jullie die de moeite waard zijn.

Eight Grade

Een komedie over een ”eenzaam meisje dat Youtube-filmpjes maakt” is misschien niet iets dat je zal aanspreken. Gezien het feit dat Eight Grade echter geschreven en geregisseerd is door de tegendraadse Amerikaanse stand-up comedian Bo Burnham kunnen we hem toch van harte aanbevelen. Daarbij zijn ook nog eens de reviews uitgesproken positief.

Bojack Horseman (seizoen 6)

Niet alleen films over onzekere tieners kunnen stiekem ook interessant zijn voor volwassenen. Zo heb je de Netflix animatieserie Bojack Horseman, waarin een aan lager wal geraakt paard centraal staat. Waar hij voorheen de ster van een populaire sitcom was, zit hij nu in een zware midlifecrisis.

In dit zesde en laatste seizoen zien we wederom een hoop bizarre en komische gebeurtenissen, maar er blijkt meer te zijn dan dat. Veel critici prijzen de serie namelijk ook vanwege de realistische manier waarop bepaalde thema’s (zoals depressie, trauma en verslaving) in beeld gebracht worden.

Dolemite Is My Name (Netflix original)

Het is even rustig geweest rondom Eddie Murphy, maar nu kunnen we zeggen dat hij zich weer vol op het acteren heeft gestort. Zo vertolkt hij in de film Dolemite Is My Name de excentrieke zanger Rudy Ray Moore, een echte bestaand persoon dat in de jaren 70 in de huid kroop van de door hem bedachte pooier ‘Dolemite’. Ook in deze Netflix original komt dit figuur weer terug.

Arrow (aflevering 1 van seizoen 8)

Veel nieuwe seizoenen van populaire series worden tegenwoordig in één keer op Netflix gezet, maar er blijven uitzonderingen. Een voorbeeld hiervan is Arrow, waarvan er nu nog slechts een nieuwe aflevering op de streamingdienst is verschenen.

The Flash

Naast Arrow brengt ook The Flash haar nieuwe seizoen per aflevering uit. Dit heeft vermoedelijk mede te maken met het feit dat beide series ook op televisie wordt uitgezonden.

Rattlesnake (Netflix original)

Zoals je misschien wel hebt gelezen heeft Netflix ter ere van Halloween aankomende donderdag alvast 5 horrorfilms aan haar aanbod toegevoegd. De laatste in de reeks was Rattlesnake, dat gaat over een meisje dat gebeten wordt door een slang en daardoor in levensgevaar is. Gelukkig krijgen zij en haar moeder hulp van een mysterieuze vreemdeling. Deze kan het meisje redden, maar dan wel onder één voorwaarde: de moeder moet een bepaald doelwit om het leven brengen.

 

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 44 2019
Sluiten