Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 mrt 2018

Nieuw Overwatch-personage Brigitte is nu beschikbaar

Als jij in het bezit bent van Overwatch en wellicht een tijdje niet hebt gespeeld, dan heb je nu een goede reden om de game weer op te pakken. Of als je hem wel fanatiek speelt, om nu een nieuw personage te ontdekken. De nieuwste held in Overwatch is namelijk officieel uitgebracht: Brigitte.

Zij was al een tijdje beschikbaar op de diverse testservers, waar ze in de smaak viel. Nu is het zaak om te zien hoe ze in de echte strijd haar plek vindt.

Aan de slag met Overwatch’ Brigitte

Brigitte werd in februari al aangekondigd als de 27e held waarmee je aan de slag kunt gaan. Het is een Support-personage, dus ideaal voor hen die graag hun steentje bijdragen aan de groepsoverwinning. Brigitte Lindholm, zoals haar volledige naam is, is de dochter van Torbjörn Lindholm, die ook als personage in de game zit.

Ze speelt echter wel heel anders. In het achtergrondverhaal van haar personage heeft ze namelijk besloten om in de voetsporen van Reinhardt Wilhelm te treden. Ze is dan ook meer geintresseerd in armor en verdedigen, waardoor ze in de wereld van Overwatch als support personage beschikbaar is.

Ze heeft de mogelijkheid om Repair Packs naar haar medespelers te gooien. Op die manier kunnen zij healen en bovenop hun maximale health ook nog eens een armor-bonus krijgen.

Daarnaast kan ze met haar Flail, een knuppel, meerdere vijanden tegelijkertijd rammen en zo schade uitdelen. Ook heeft ze een zogenaamde Whip Shot, waarmee ze vijanden op een afstand kan verlammen, wat weer heel handig is in teamverband. Tot slot bestaat haar Ultimate uit Rally.

Daarmee is zij tijdelijk sneller en krijgen haar teamgenoten om haar heen een flinke armorboost, die blijft bestaan zolang ze niet beschoten worden.

Dus als je nog niet met haar gespeeld hebt, dan is dit het moment om weer aan de slag te gaan met de game. Overwatch is en blijft overigens een dikke aanrader, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Reageer op artikel:
Nieuw Overwatch-personage Brigitte is nu beschikbaar
Sluiten