Nieuwe actiecamera’s van Garmin zijn GoPro killers

Waar Garmin in 2013 de eerste stappen zette in de wereld van de GoPro, heeft het een vernieuwd model van z’n actiecamera uitgebracht. Met een compleet vernieuwd uiterlijk, geüpdatete hardware en meer mounting options zijn de VIRB X en VIRB XE volgens het bedrijf nu nóg veelzijdiger.

Meer dan een lens

De behuizing is, helemaal vergeleken met het oude model, een stuk toffer. Maar niet alleen de looks zijn indrukwekkend. Hij kan namelijk tot vijftig meter onder water zonder extra hoes. Ook wat er ín de behuizing zit is niet mis; een snelheids-, GPS-, gyroscoop- en versnellingsmeter. Met deze data kun je achteraf in je geschoten video’s vastgelegde data tonen. En als je gegevens als temperatuur in je video wilt verwerken kun je de camera met Garmin’s Fenix 3 koppelen om ook gebruik te maken van de sensoren die in deze smartwatch zitten.

Videokwaliteit

Met zoveel toegevoegde functies zou je bijna denken dat Garmin z’n hoofddoel voorbij is geschoten, maar de specificaties mogen geen belemmering zijn om gruwelijk beeldmateriaal te schieten. De VIRB X, het goedkopere model, schiet 1080p in dertig beelden per seconde en 720p in zestig beelden per seconde. De VIRB XE doet 1080p daarentegen in zestig beelden per seconde en moet het 1440p met dertig beeldjes per seconde doen. Daarnaast heeft dit model nog een ‘pro-mode’; hier kun je instellingen als ISO, kleurprofiel, scherpte, belichting en dergelijke aanpassen. Foto’s maken ze beiden met een resolutie van twaalf megapixels.

Te koop

De modellen zijn vanaf aankomende zomer te koop en zullen rond de driehonderd euro (VIRB X) en vierhonderd euro (VIRB XE) gaan kosten.

Reageer op artikel:
Nieuwe actiecamera’s van Garmin zijn GoPro killers
Sluiten