Nieuwe aflevering The Mandalorian onthult de echte naam van Baby Yoda

We zitten inmiddels in Chapter 13 van The Mandalorian. Daar komt een grote onthulling naar voren: de echte naam van Baby Yoda.

Voordat we beginnen met het artikel willen we je eerst waarschuwen voor spoilers uit Chapter 13. Wil je die nog niet weten? Sla de rest van dit artikel dan over.

De echte naam van Baby Yoda

Sinds deze vrijdag staat Chapter 13 van The Mandalorian online. Deze heeft de titel: The Jedi. Eindelijk komen we de naam te weten van Baby Yoda en ook komt er nog een ander nieuw personage aan bod.

Wat veel Star Wars-fans al langer verwachten, gebeurt nu eindelijk. Rosaria Dawson neem de rol op zich van Ahsoka Tano. Dit karakter weet onmiddellijk een connectie te maken met The Child. Baby Yoda is opgegroeid zoals veel jonge Jedi’s in de Gedi-tempel op Coruscant.

En dan nu de naam van The Kid, dat is: Grogu. “Veel meesters trainde hem jaren. Aan het einde van de Clone Wars. Toen het keizerrijk meer macht kreeg werd hij verborgen. Toen iemand hem meenam, verdween zijn geheugen.” Al die jaren probeerde Baby Yoda zijn krachten te verbergen. Ahkosha vertelt dat ze maar een iemand kent die er zo uitziet als Grogu, dat is natuurlijk meester Yoda.

De reis gaat verder

The Mandalorian heeft dus eindelijk iemand gevonden die Baby Yoda kent. Helaas voor hem wil Ahsoka Grogu niet trainen. “Doordat hij zo aan je gehecht is, maakt dat hem kwetsbaar voor zijn angsten en boosheid. Ik heb gezien wat deze gevoelens kunnen doen voor een getrainde Jedi. Het beste voor ons is dat hij dit pad niet bewandeld. Beter is het om zijn vaardigheden te laten vervagen,” vertelt ze in de serie.

Toch is het maar de vraag of dat echt gebeurt, aangezien Ahsoka Mando en Baby Yoda wijst naar een tempel waar The Force sterk is. Daar kan Grogu mogelijk in contact komen met een andere Yedi. We gaan het zien, want er volgen dit seizoen nog drie afleveringen van de serie op Disney+.

Reageer op artikel:
Nieuwe aflevering The Mandalorian onthult de echte naam van Baby Yoda
Sluiten