Jelle van Es
Jelle van Es Tech 20 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Airbus meet wanneer je riem niet vast zit

Vliegen is de laatste jaren een stuk aangenamer geworden. En je ziet dat vliegtuigmaatschappijen proberen te innoveren. Enerzijds om op die manier de uitstoot van CO2 te verlagen, maar aan de aan de andere kant ook om de koste te drukken en het vliegen een stuk makkelijker te maken. Airbus is daarbij één van de grote vliegtuigmakers en zij hebben met de Airbus A380 al een grote unit in de lucht. Maar in de toekomst zou er een nieuw vliegtuig op de markt komen die heel wat technische snufjes zou krijgen.

Airbus komt met een connected cabin

Het zou volgens Airbus gaan over een vliegtuig met een connected cabin. Dit model moet er voor zorgen dat de stewardessen (en stewards) meer inzicht krijgen in het gedrag van de passagiers. Zo meet het bijvoorbeeld of iemand zijn riem vast heeft of niet. Wanneer iemand slaapt en er tijdens turbulentie een situatie ontstaat waarbij iedereen zijn riem om moet doen, dan hoeven passagiers met een gesloten riem dus niet meer wakker gemaakt worden.

Maar tegelijkertijd kan er ook gemeten worden hoe lang iemand zich in een wc bevindt. Als dat erg lang is, dan kan er nu een alarm worden geslagen, omdat iemand bijvoorbeeld onwel is geworden. Dat is echter wel iets dat een behoorlijke inbreuk is op de privacy van de passagier en wat dat betreft is het maar de vraag in hoeverre dit doorgevoerd gaat worden. Maar het zijn slechts een paar van de voorbeelden die in de toekomst geïmplementeerd kunnen gaan worden in de Airbus van de toekomst. Op die manier moet het vliegen nog net een stukje makkelijker gaan worden, zodat de passagier uitgerust op de plaats van bestemming aankomt. Wanneer dit soort vliegtuigen echter daadwerkelijk gebouwd worden, dat is nog de vraag. Wil je meer lezen over de concepten van Airbus? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Airbus meet wanneer je riem niet vast zit
Sluiten