Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 19 jul 2017

Sportieve boys? en #fitgirls opgelet: de nieuwe AirPods gaan jouw sportprestaties omhoog tillen

Apple introduceerde eind 2016 de AirPods waarmee ze draadloze oordopjes op de kaart zetten. Sommige mensen hebben de AirPods nog nooit in hun handen gehad en anderen van ons zijn al weer toe aan een update. Voor deze laatste groep is er goed nieuws: Apple is namelijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe geavanceerde AirPods.

AirPods zijn zó 2016…

De draadloze oordopjes van Apple zoals ze nu te koop zijn beschikken niet over unieke andere functies andere draadloze oordopjes of headphones. Als het koppelsysteem is briljant. Maar Apple zou Apple niet zijn als ze daar geen verandering in gaan aanbrengen. Op dit moment zijn ze bezig met het ontwikkelen van nieuwe AirPods met sensoren die je gezondheid en beweging checken.

Het eerste idee voor deze AirPods zijn te zien op het patent dat Apple heeft op dit nieuwe product. De nieuwe AirPods, die nu nog ‘Earbuds with biometric sensing’ heten, hebben op de concepttekeningen wat weg van een groot gehoorapparaat. Daar zal Apple uiteindelijk een mooi gestroomlijnd high-tech model van maken.

AirPods

De blueprints ontcijferd

Ondanks dat de patentafbeeldingen nog niet veel duidelijkheid geven over het ontwerp van de AirPods kunnen we er al wel een aantal dingen uit op maken. Zo komt er wellicht een photoplethysmogram (PPG) sensor in, een bloeddrukmeter. Dit is dezelfde techniek als Apple op dit moment al gebruikt voor de Apple Watch.

Het model van de AirPods zoals we ze nu kennen lenen zichzelf niet voor het meten van de bloeddruk en je zuurstofgehalte. Hier zijn ook wat uiterlijke veranderingen voor nodig. Vond je de AirPods er al vreemd uit zien? Wie weet wordt de nieuwste versie nog vreemder. Al kan het nooit veel opvallender dan de Google Glass, als we je hiermee geruststellen.

Andere sensoren die (hopelijk) in de nieuwe AirPods worden geplaatst is een sensor die iemands stresslevel meet, een hartslagmeter en een thermometer voor de lichaamstemperatuur. Deze features wijzen allemaal op het functioneler maken van AirPods met het oog op fitness en gezondheid. Er bestaan al fitness oordopjes, zoals de Bragi Dash oordopjes, maar deze hebben slechts een paar van de slimme opties die Apple wil toepassen.

Op dit moment zijn er alleen nog maar een paar blueprints verschenen van de nieuwe AirPods, of eigenlijk nog minder dan dat. Maar mocht Apple al deze nieuwe features in hun draadloze oordopjes stoppen, dan brengen ze misschien eindelijk weer eens een product op de markt dat de concurrentie aan het huilen maakt. Net als ze op dit moment doen met Augmented Reality.

Reageer op artikel:
Sportieve boys? en #fitgirls opgelet: de nieuwe AirPods gaan jouw sportprestaties omhoog tillen
Sluiten