Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 mei 2019

Zijn de Alienware gaming-laptops nog wel gericht op gaming?

Gamen op een laptop is vandaag de dag steeds gewoner geworden. Waar je vroeger echt beperkt was qua specificaties en mogelijkheden, zorgen hedendaagse technieken er voor dat je qua CPU en GPU nauwelijks beperkt wordt. Tegelijkertijd zien we ook dat de batterijen sterker worden, terwijl het complete plaatje een stuk dunner is. Alienware is een merk dat al vele jaren gamingdesktops en laptops maakt.

Tijdens de Computex hebben zij een nieuwe look gepresenteerd voor hun bestaande m15 en m17-modellen. Ze zijn nog steeds behoorlijk groot voor laptops, maar een stuk platter dan hun voorgangers en het oogt iets minder als een over de top gaminglaptop.

De Alienware gaminglaptops

Uiteraard krijgen de nieuwe laptops de mogelijkheid om ze te voorzien van de nieuwste videokaarten en processoren. Hoe bonter je het maakt, hoe duurder het wordt. Daarnaast zijn ze voorzien van een nieuw toetsenbord, een glazen trackpad en nog meer. De laptops worden op 11 juni in de Verenigde Staten uitgegeven en beginnen dan met een adviesprijs van 1499 dollar. Hoe hoger de specificaties zijn op het gebied van de processor, de videokaart, het geheugen en de harde schijf, hoe duurder het wordt.

Bij de m15 kun je kiezen tussen een 15 inch 1080p scherm met een refreshrate van 60Hz, 144Hz of 240Hz. Je hebt echter ook de keuze om een 4K 60Hz OLED scherm te nemen. Dat laatste scherm ondersteunt ook eyetracking, wat bij sommige games en applicaties een voordeel oplevert. De m17 biedt enkel een 17 inch Full HD scherm aan met 60Hz of 144Hz. Die 144Hz-versie ondersteunt dan overigens ook eyetracking.

Wil je meer lezen wat er speelt op het gebied van laptops? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Zijn de Alienware gaming-laptops nog wel gericht op gaming?
Sluiten