Op deze vier nieuwe Android-telefoons kun je nu Netflix in HD streamen

Je hebt op je telefoon vast wel de Netflix-app. Dan kijk je het liefst met de best mogelijke beeldkwaliteit. Op deze vier nieuwe smartphones is het nu mogelijk.

Waarschijnlijk kijk je tijdens de lockdown vooral Netflix op je televisie. Doordat je niet zoveel van huis bent is het toch het makkelijkst. Toch gaan we weer steeds meer naar buiten en naar kantoor. Dan is een telefoon die Netflix optimaal weergeeft ideaal.

Netflix in HD op je Android

Om Netflix in HD te kunnen afspelen heb je een relutie van 720 p of hoger nodig en moet je minimaal een downloadsnelheid hebben van 25 Mb per seconde. Gelukkig hebben de meeste telefoons al deze resolutie. Daarnaast is het belangrijk dat de Android-versie het meest recent is.

Vier nieuwe telefoons voldoen inmiddels aan die eisen voor Netflix. Dat zijn de Asus Rog Phone II, de Asus Zenfone 6, de TC: 10L en de TCL 10 Pro. De Rog II en de TCL 10L hebben zelfs een resolutie van 1080p waardoor het zelfs mogelijk is om HDR10 af te spelen.

Benodigdheden

De lijst met telefoons die Netflix in HD ondersteunen wordt steeds langer. Een aantal apparaten van LG ondersteunen zelfs Dolby Atmos. Een overzicht van geschikte telefoons is hier te vinden. Voor HD is wel een duurder abonnement nodig. Daarvoor moet je het Standaard-abonnement aanschaffen wat 10,99 per maand is. Voor HD10 heb je het premium-abonnement nodig van 13,99 per maand. Toch hangt het af van je abonnement. Sommige providers limiteren de kwaliteit van Netflix op 480p, zelfs als je telefoon HD wel aankan. Op je eigen Wi-Fi-netwerk is het echter geen probleem.

Streamingdiensten

Netflix heeft een enorm aanbod, maar het kan best lastig zijn om een goede streamingdienst te kiezen. Met Amazon Prime, Disney+ en Videoland zijn er genoeg alternatieven. Wil je weten welke bij jou past? Wij zochten het voor je uit.

 

Reageer op artikel:
Op deze vier nieuwe Android-telefoons kun je nu Netflix in HD streamen
Sluiten