Kiara Angelino
Kiara Angelino Tech 10 feb 2017

Eerst zien, dan kopen: de nieuwe app van bol.com laat je virtueel je huis inrichten

Vraag jij je weleens af of dat ene meubelstuk wel in je huis past? En of-ie wel bij de kleur van de muur past? Vragen die moeilijk zijn te beantwoorden, omdat je van tevoren nooit weet hoe het er écht uitziet. Goed nieuws, want bol.com heeft een nieuwe app waarmee je dit door middel van augmented reality wel kunt zien!

Met de ‘Amikasa & Bol.com’-app kun je virtueel een kast, stoel of ander meubelstuk in je kamer plaatsen. Dat is ontzettend handig omdat je zo precies weet hoeveel ruimte-ie inneemt en of-ie wel bij de rest van je interieur past. Spijt hebben na een aankoop? Dat wordt lastig zo!

Uit welke bol.com-artikelen kun je kiezen?

De app werkt los van de reguliere bol.com-app. Je kunt hiermee kiezen uit 120 artikelen die op bol.com worden verkocht. De keuze is dus nog wel beperkt, maar de app is dan ook nog maar net uit. Waarschijnlijk kun je in de toekomst meer meubels virtueel toevoegen aan je huis.

Hoe werkt het precies?

De app werkt gemakkelijk en snel. Het enige dat jij hoeft te doen is de app via de App Store te downloaden. Open vervolgens de app en geef ‘m toegang tot je camera. Kies dan een categorie, zoals salontafels, sofa’s of eetkamerstoelen, om een product te selecteren. Tot slot richt je de camera van je telefoon of tablet naar de plaats waar jouw meubel moet staan. Voila, jouw meubelstuk verschijnt magischerwijs in je kamer!

Via je scherm kun je het meubelstuk draaien en verplaatsen . Vind je het er top uitzien? Plaats het product dan in je winkelwagentje en bestellen maar. Gemakkelijker wordt het niet, toch?

2D of 3D?

De standaardweergave is 2D, maar als je ‘m in 3D wilt zien, dan is dat ook mogelijk. Plaats hiervoor je iPhone in een VR-bril en je staat straks virtueel naast je favoriete bank. Dan heb je helemáál een goed beeld van een meubelstuk voordat je ‘m koopt. Mooie ontwikkelingen!

Het is onbekend of de app ook naar Android komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerst zien, dan kopen: de nieuwe app van bol.com laat je virtueel je huis inrichten
Sluiten