Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apple 14 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Lost Apple’s nieuwe iPhone 14 straks zijn grootste probleem op?

Over een kleine maand zullen we meer te weten komen over het exacte uiterlijk van de iPhone 15. Bovendien lijkt er een verrassing in het verschiet te liggen: een nieuwe versie van de iPhone 14. WANT-redacteur Jeroen Kraak zal je alles vertellen over deze ontwikkelingen.

Ik kijk al uit naar de presentatie van de iPhone 15. Tijdens het evenement van Apple zullen we enkele nieuwe functies te zien krijgen die nog niet eerder zijn onthuld. Eén daarvan is de USB-C-poort. Onder druk van de Europese Unie moet Apple de Lightning-aansluiting laten varen, zodat alle fabrikanten dezelfde oplaadstandaard kunnen gebruiken.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Een nieuwe iPhone 14?

Het lijkt erop dat de iPhone 15-serie niet de enige is die een update zal ontvangen. Volgens een nieuw gerucht zal ook de iPhone 14 vanaf september mogelijk worden uitgerust met een USB-C-poort. Gebruiker aaron613 was aan het graven in de code van tvOS 17 beta 5 en ontdekte verwijzingen naar twee iPhones die nog niet bestaan. Vier andere verwijzingen werden gevonden in oudere beta-updates.

De set van vier verwijst mogelijk naar de verschillende modellen uit de iPhone 15-lijn. Dit impliceert dat er nog twee modellen zijn die niet genoemd worden. De meest voor de hand liggende optie is dat er nieuwe modellen van de iPhone 14 en de 14 Plus komen, maar dan wel met een USB-C-poort. Dit zijn de enige twee modellen uit de oudere lijn die Apple waarschijnlijk in het komende jaar zal blijven aanbieden.

Het voordeel van de iPhone 14 met een USB-C-poort is dat het bedrijf deze het komende jaar kan blijven verkopen zonder druk van de Europese Unie. De AirPods Pro 2 lijken dan weer niet een speciale USB C-poort te krijgen, dus het is af te vragen hoe coulant de EU daar mee is.

Nog een ander probleem

Daarnaast zou dit mogelijk een groot probleem kunnen oplossen waarmee de huidige iPhone 14 en 14 Pro kampen. Eigenaren klagen over de batterijstatus. Op dit moment zijn er gebruikers bij wie de batterijcapaciteit in minder dan een jaar tijd met meer dan tien procent is afgenomen. Dat is natuurlijk niet wenselijk.

Apple iPhone 15: 7 dingen die we nu al zeker weten
Een concept van de iPhone 15 Pro Max met USB-C-aansluiting. (Afbeelding: Ice Universe)

Volgens Apple moet een iPhone na 500 volledige oplaadcycli minimaal 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit behouden. Met nu al 10 procent capaciteitsverlies is het de vraag of de telefoon dit doel zal bereiken. Hierdoor zou je mogelijk eerder de batterij van je iPhone moeten vervangen, wat aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen.

Waarom de achteruitgang in capaciteit bij de iPhone 14 en 14 Pro zo snel gaat, is onbekend. Misschien kan de USB-C-poort daar verandering in brengen wat betreft laadgedrag, maar het is ook mogelijk dat Apple de batterij en de software verder moet onderzoeken.

iPhone 15 Pro komt er zo uit te zien, volgens gelekt document

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!