Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 mei 2019

De nieuwe Apple Store in Washington D.C. is pure kunst

De fysieke winkels van Apple vormen een belangrijk onderdeel van de strategie van de techgigant. Apple Stores zijn stuk voor stuk architecturale kunstwerkjes. Van de panden zelf tot de inrichting van het interieur. Daar heeft het bedrijf budgetten en eisen van jewelste voor. Het nieuwe hoogtepunt van de meer dan 500 Apple Stores? Een nieuwe vestiging in Washington D.C.

Nieuwe Apple Store in Washington D.C.

De nieuwe Apple Store gaat morgen in Washington D.C. open, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Het gaat niet zomaar om een winkelpand: Apple heeft het luxueuze Carnegie Library in ere hersteld. Een historisch gebouw. Zo heeft de techgigant er opeens een winkel met het allure van een high-end museum bij.

De Amerikaanse bibliotheek werd in 1904 geopend. Het gebouw heeft zijn naam te danken aan de staalmagnaat Andrew Carnegie, een filantroop die de bouw van Carnegie Library financierde.

Apple heeft de afgelopen twee jaar besteed aan het renoveren van het monumentale pand. Daarmee is het een uniek project, anders dan de fysieke winkels die het merk normaal wereldwijd opent. Apple‘s Jony Ive werkte samen met Foster + Partners, met een fors budget van maar liefst 30 miljoen dollar.

Daarmee houdt de investering die Apple in de omgeving doet niet op. Het pand gaat gedeeld worden met het DC History Center. Dat is een organisatie die zich focust op het archiveren en delen van de geschiedenis van Washington. Naast de galerijen van die organisatie is er ook nog een bibliotheek. Apple houdt huis op de eerste verdieping, de rest zit voornamelijk op de tweede verdieping.

Het eindresultaat kun je hieronder bewonderen, met waar mogelijk een foto van hoe het er begin vorige eeuw uitzag. Het is het resultaat van een unieke en haast extreme focus op design, waarbij Apple liever jaren wacht op de perfecte locatie dan dat het een generiek winkelpand overneemt. In Nederland zijn vooralsnog geen plannen bekend voor een nieuwe Apple Store. Wel wordt de Apple Store in Amsterdam op dit moment stevig verbouwd.

Apple Store in Washington D.C. Apple Store in Washington D.C. Apple Store in Washington D.C. Apple Store in Washington D.C. Apple Store in Washington D.C. Apple Store in Washington D.C. Apple Store in Washington D.C. Apple Store in Washington D.C. Apple Store in Washington D.C. Apple Store in Washington D.C.

OneMoreThing

Reageer op artikel:
De nieuwe Apple Store in Washington D.C. is pure kunst
Sluiten