Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 1 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Apple TV met vernieuwde afstandsbediening lijkt in de maak

Dit najaar mogen we veel nieuwe dingen verwachten van Apple, maar een nieuwe Apple TV hoeven we dan niet te verwachten. Volgens de nieuwste geruchten, gepubliceerd door Bloomberg, komt de volgende generatie pas in 2021. De vorige versie van de mediaspeler lanceerde in 2017, waarmee 4K-content afgespeeld kan worden.

Bloomberg meent te weten dat de nieuwe Apple TV in elk geval een snellere processor krijgt, waardoor je er straks beter op kunt gamen. Of dat iets te maken heeft met de veranderingen die achter de schermen plaatsvinden bij Apple Arcade, is niet zeker. De huidige TV heeft in elk geval een A10X-chip; welke chip er in de nieuwe versie komt, is niet bekend. Daarnaast meldt Bloomberg dat de mediaspeler van Apple een geheel nieuwe afstandsbediening krijgt, die voorzien is van een Vind mijn-functie. Daarmee moet je de remote kunnen terugvinden als die weer eens tussen de kussens van de bank is zoekgeraakt.

Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Apple TV met nieuwe afstandsbediening en meer

De huidige zapper van de Apple TV heeft veel kritiek over zich heen gekregen. Veel consumenten willen dan ook een nieuwe versie zien; sommige vragen hier nu al meer dan vijf jaar om. De trackpad reageert niet altijd zoals je zou verwachten, omdat verschillende bewegingen niet goed geregistreerd worden. Gebruiksvriendelijk is anders. Bovendien kan die trackpad ook per ongeluk een aanraking registreren, wanneer de afstandsbediening gewoon op de bank ligt.

Helaas geeft het bericht van Bloomberg geen details over verdere specificaties voor de nieuwe Apple TV of op welke manieren de remote nog meer verbeterd wordt. Dat er nu een Vind mijn-functie geïmplementeerd lijkt te worden, is een welkome toevoeging. De huidige afstandsbediening is namelijk best compact en kan daardoor heel gemakkelijk ineens verdwenen zijn. Mogelijk krijgt de nieuwe remote een speaker aan boord, waarmee een geluid kan worden afgespeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple TV met vernieuwde afstandsbediening lijkt in de maak
Sluiten