Jelle van Es
Jelle van Es Smart Home 5 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Wellicht dat er ook nog een nieuwe Apple TV komt

Op het aankomende Apple Event verwachten we redelijk veel nieuws. De iPhone 11 en zijn luxere varianten worden aangekondigd. Je kunt rekening houden met een nieuwe Apple Watch en wat software-updates daarvoor. Er komt nieuws over iOS 13 en het ligt in de lijn der verwachtingen dat het bedrijf meer gaat vertellen over Apple TV+ en de Apple Arcade. En daarbovenop zou het ook zomaar kunnen dat er nog een nieuwe Apple TV komt.

Nieuwe Apple TV

Nu is de huidige Apple TV een krachtige setup box. Hij streamt de content in 4K en het is mogelijk om games op te spelen, waarmee het device ook ingezet kan worden om straks games op de Apple Arcade mee te gaan spelen. Toch zou een nieuwe update niet heel erg gek zijn. Zo werd de Apple TV HD in 2015 gelanceerd en kregen we in 2017 de Apple TV 4K. Er is dus gewerkt in sprongen van twee jaar. Een nieuwe Apple TV zou gaan werken met HDMI 2.1, wat vooral voor games een voordeel oplevert.

Apple Tv
Apple Tv (Afbeelding: Jens Kreuter)

HDMI 2.1 is handig wanneer je games speelt en alles zo soepel mogelijk op het beeldscherm wilt krijgen. Het is een beetje vergelijkbaar met wat FreeSync doet op het gebied van gamingmonitoren. Het is echter wel pas interessant wanneer je hoogwaardige games speelt en als we kijken naar de games die tot nu toe beschikbaar zijn voor het device, dan zijn dat nou niet echt knallers.

Kans is echter klein

Met het volle schema in de presentatie zou het ook goed kunnen dat er later nog een persbericht komt met een kleine update voor het huidige model. Maar er zijn nu eenmaal partijen die hier berichten over binnen krijgen, dus willen we jullie dat niet onthouden. In vergelijking met de andere geruchten de laatste tijd geven we deze de minste kans van waarheid, maar wie weet worden we volgende week in het ongelijk gesteld. Wil je meer lezen over het product? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wellicht dat er ook nog een nieuwe Apple TV komt
Sluiten