Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 7 aug 2017

Nieuwe Apple Watch in de maak met 4G-ondersteuning

Goed nieuws voor Apple fans. Niet alleen is de iPhone 8 op komst, maar ook komt de derde generatie van de Apple Watch er aan. Als we Bloomberg-reporter Mark Gunman moeten geloven, die het meestal bij het juiste eind heeft, dan komt er dit jaar nog een nieuwe Apple Watch met 4G-ondersteuning.

Apple Watch wordt functioneler met 4G

De mobiele internetverbinding in de nieuwe Apple Watch maakt het overbodig dat er een gekoppelde iPhone in de buurt is. Dit maakt het een nuttiger standalone-apparaat doordat het de smartwatch minder afhankelijk maakt van de iPhone.

De 4G-verbinding maakt het mogelijk om direct met de smartwatch te bellen en om iMessage-berichten te versturen. Ook kan de Apple Watch met een 4G-verbinding doorlopend informatie blijven verversen en kun je bijvoorbeeld tijdens een rondje joggen gewoon muziek blijven streamen. Deze ontwikkeling zou de Apple Watch dus een bruikbaarder product maken dat het gezicht van wearables kan veranderen.

Apple Watch
Processed with VSCOcam with c2 preset

Softwarematige simkaart de toekomst van mobiele telefonie?

De Apple Watch wordt om de 4G-verbinding mogelijk te maken voorzien van een Intel-modem. Dit is vrij verrassend, omdat de relatie tussen Apple en Qualcomm de laatste tijd niet bepaald over rozen ging. De twee bedrijven liggen op dit moment nog met elkaar in de clinch in verschillende patentzaken. Omdat er voor een fysieke simkaart geen ruimte is moet de smartwatch een softwarematige simkaart krijgen. De iPad wordt al langer geleverd met een softwarematige ‘Apple Sim’.

Het kan zijn dat de softwarematige sim in de toekomst ook wordt gebruikt in gevorderde modellen van de iPhone. Mocht dit het geval zijn dan zou dat grote veranderingen met zich mee brengen voor hoe smartphones en databundels in de toekomst worden verkocht.

Apple Watch

De functionaliteit van wearables neemt alleen maar toe. Ze zijn niet alleen nuttig om je agenda te zien en om mee te bellen, maar ook om bijvoorbeeld je fitheid en beweging mee te tracken. En het kan nog gekker. Ken je deze Fitbit bijvoorbeeld al die in de gaten houdt of je genoeg zuurstof krijgt tijdens het slapen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple Watch in de maak met 4G-ondersteuning
Sluiten