Op zoek naar een nieuwe goed betaalde baan? Ga werken in de duurzame sector!

Werken kan heerlijk zijn. Dan moet je natuurlijk wel ergens aan de bak kunnen én een beetje voldoening uit je baan kunnen halen. Nu weten wij een sector waar het omtrent baangarantie én het leveren van een positieve bijdrage wel snor zit. Graag gedaan!

We hebben het hierbij over banen in de duurzame sector. Je weet wel, de sector waarbij er bijvoorbeeld aan zonne-energie en windmolens wordt gewerkt. Zowel op nationaal als op internationaal niveau wordt hier hevig in geïnvesteerd, zowel door bedrijven als de overheid.

Dus, wil jij graag aan de bak én met je baan een positieve bijdrage aan de maatschappij en onze aardbol leveren?

Baangarantie, check

Neem de Verenigde Staten. Daar werd duidelijk dat er de toename van banen in zonne- en windenergie twaalf keer sneller groeit dan in andere sectoren. En ook in ons land is er sprake van groei.

Een analyse van het bureau Circle Economy wijst uit dat er 810.000 banen zijn in deze sector. Dit komt neer op 8,1 procent van de totale banen in Nederland. Waar die groei dan zit?

baangarantie

Positieve bijdrage leveren, check

De groei kun je bijvoorbeeld zien aan de Klimaatwet die door de PvdA en GroenLinks in gang is gezet. Met recentelijke steun van de SP, D66 en ChristenUnie wordt daar een steeds breder draagvlak voor gevonden

In die klimaatwet wordt gesteld dat we in 2050 voor de volle honderd procent op duurzame energie moeten functioneren. Dat betekent dus investeringen in de duurzame sector, met zaken als zonne- en windenergie als logische uitkomst.

tesla-zonnepaneel-elon-musk-want

Dubbelcheck!

Dus, wil jij graag aan de bak én met je baan een positieve bijdrage aan de maatschappij en onze aardbol leveren? Dan weten wij wel waar je aan de slag moet: in de duurzame sector. Of dat nou als verkoper van groene energie, technicus of wetenschapper is, jij kunt het verschil maken. En geld verdienen natuurlijk.

baangarantie

Wil jij een weloverwogen keuze maken? Dan is het ook goed om de bestbetaalde banen waarbij je niet naar een scherm hoeft te kijken te overwegen. Of wat dacht je van de bestbetaalde banen voor iemand die MBO of HBO heeft gedaan? Keuze genoeg.