Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 jan 2018

YES! Dit jaar krijgen we een nieuwe Battlefield

Eén van de beste shooters die je op dit moment op je console kunt spelen, is nog altijd Battlefield 1. Met name de multiplayermodus blijft erg lang leuk, zeker als je bedenkt dat de game sinds zijn release een aantal interessante uitbreidingen en upgrades heeft gekregen. Een absolute must have, zoals je onder andere in onze review kunt lezen. En dit jaar kunnen we ons opmaken voor een nieuw groot avontuur.

Een nieuwe Battlefield in 2018

Uitgever Electronic Arts heeft namelijk tijdens de onthulling van de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat zij dit jaar met een nieuwe Battlefield komen. Deze zou in oktober van dit jaar moeten verschijnen. Dat is dan ook alles wat het bedrijf te melden had. De kans groot dat de game vlak voor de E3, de jaarlijkse grote gamebeurs die in juni in Los Angeles wordt gehouden, wordt onthuld, om vervolgens op de E3 veel beelden van de game te laten zien. Dat is een traject dat Electronic Arts in het verleden bijna altijd bewandeld heeft.

Battlefield

Wat voor game gaat het worden?

De grote vraag is natuurlijk wat voor soort game het gaat worden. Er zijn drie theorieën die het meest voor de hand liggen. De eerste is Battlefield 5. Na een mooi uitstapje naar de Eerste Wereldoorlog zou Battlefield 5 zich weer in de moderne tijd afspelen en komen online weer voertuigen als helikopters en straaljagers terug. Een tweede optie is een derde Battlefield Bad Company. Deze reeks heeft twee succesvolle delen afgeleverd in de tijd van de Xbox 360 en PlayStation 3 en kende een singleplayer avontuur waarin je veel humor kon vinden.

Hoewel de games minder succesvol waren als de standaard reeks, is het zeker een optie. En de derde theorie is dat Electronic Arts na het succes van de Eerste Wereldoorlog de nieuwe Battlefield in de Tweede Wereldoorlog zou laten afspelen.

Dat klinkt dan een beetje goedkoop omdat Call of Duty ook net weer terug is gegaan naar de Tweede Wereldoorlog, mar de ontwikkeling van de nieuwe Battlefield-game is waarschijnlijk al ingezet voordat concurrent Activison Call of Duty WWII onthulde. Hopelijk krijgen we snel meer te horen.

Reageer op artikel:
YES! Dit jaar krijgen we een nieuwe Battlefield
Sluiten