Ontbytes: nieuwe goedkope Oculus VR bril, Alphabay offline, en meer

Niets is beter dan de ochtend beginnen met wat stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de kopieerapparaat. Met vandaag onder andere nieuws over Oculus’ nieuwe zelfstandige VR bril.

Eindelijk redelijk betaalbaar, de VR-bril

Hoe het apparaat zal gaan heten is nog onbekend maar Oculus komt met een nieuwe, betaalbare, VR-headset. Oculus, een zelfstandige VR-bril. De bril komt in 2018 op de markt en zal ongeveer 200 dollar gaan kosten. Deze nieuwe, goedkopere bril zal zonder verbinding met pc of smartphone werken.

De nieuwe Oculus bril is gericht op gamen, video en het gebruik van sociale netwerken. Doordat het apparaat gebruik maakt van een mobiele Snapdragon-chip van Gualcomm is hij krachtiger dan de Gear VR. Oculus wil de markt aanboren tussen de duurdere VR-brillen en bijvoorbeeld de HTC Vive. Ga maar alvast in de rij staan want deze VR-bril ligt vast niet lang in de schappen.

Ontbytes

Politie haalt grootste illegale martkplaats op dark web offline

Afgelopen zondag zou de politie Alphabay, de grootste marktplaats op het dark web, offline hebben gehaald. De site was al sinds 6 juli niet meer toegankelijk, maar de reden daarvoor was nog onbekend.

Politie-agenten in de Verenigde Staten, Canada en Thailand haalden samen de site offline. Op AlphaBay werden illegale goederen verhandeld, zoals gestolen creditcards en drugs. Beveiligingsonderzoeker Andrei Barysevich zegt dat er afgelopen halfjaar 5 miljoen dollar aan illegale creditcards werd verkocht.

Amazon komt met een kleinere, verbeterde Echo speaker

Amazon is aan het werken aan een nieuwe verbeterde versie van de slimme Echo luidspreker. De vernieuwde versie wordt kleiner en zal betere speakers hebben.

De luidspreker die stemcommando’s kan aannemen via de virtuele assistent Alexa lijkt een flinke update te gaan krijgen. Het materiaal wordt ook veranderd om het apparaat een luxere uitstraling te geven. De nieuwe Echo moet gaan concurreren met de HomePod van Apple.

Snackbyte: een preview van Disney’s Star Wars lands

Disney bouwt op dit moment aan Star Wars lands en geeft een kleine sneak peek die wij je natuurlijk niet willen onthouden.