Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 apr 2018

‘Er wordt gewerkt aan een nieuwe BioShock-game’

Eén van de tofste gameseries van de vorige generatie is zonder twijfel de BioShock-reeks. De eerste game kwam in 2007 uit en was een revolutie voor de Xbox 360. Zowel qua graphics als de mix tussen actie en RPG-elementen alsmede een verhaal dat werd verteld zonder dat er cutscenes aan te passen moesten komen.

BioShock 2 was wat dat betreft wat meer van hetzelfde en met BioShock Infinite werd de formule opnieuw uitgevonden. Daarna werd de serie begraven. Het ontwikkelteam van Irrational Games ging uit elkaar omdat de voornaamste ontwikkelaars zich wilde richten op het maken van kleinere games.

Daar is overigens niet heel erg veel uitgekomen. En nu, zo’n vijf jaar na de release van BioShock Infinite, zijn er geruchten dat er wordt gewerkt aan een nieuw deel in de serie.

Nieuwe BioShock-game in ontwikkeling

De game zou voornamelijk gemaakt worden door ontwikkelaars die zich eerder met Mafia 3 bezig hebben gehouden. Dat is althans wat interne bronnen vermelden aan Kotaku, dat een uitgebreid (en zeer boeiend) verhaal heeft gemaakt over wat er mis ging met de ontwikkeling van Mafia 3.

De nieuwe BioShock-game zou in het grootste geheim in ontwikkeling zijn. De ontwikkelaars in het team zouden hun lippen stijf op elkaar houden tegen andere werknemers van uitgever 2K Games. Ook zou de game een werknaam hebben in de vorm van Parkside.

Bioshock

Het zou ook voor de hand liggen, aangezien Take Two, het moederbedrijf achter uitgever 2K Games, heeft tijdens verschillende financiële overzichten laten weten dat er gewerkt wordt aan een nieuw deel van een populaire 2K Games-franchise.

Naast een nieuw deel in de BioShock-reeks, zou het ook kunnen gaan om een nieuw deel binnen de Borderlands-reeks, waar we ook een tijd niks meer van gezien hebben.

Het zou goed kunnen dat het eventuele nieuwe deel tijdens de E3 in Los Angeles in juni wordt onthuld. Als je nu een BioShock-achtige ervaring wilt, dan is Prey een goed alternatief.

Reageer op artikel:
‘Er wordt gewerkt aan een nieuwe BioShock-game’
Sluiten