Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 jul 2020

Nieuwe Call of Duty duikt op onder codenaam The Red Door

Normaal gesproken zouden we ergens in mei of juni op de hoogte worden gesteld van wat de nieuwe Call of Duty zou brengen. Inmiddels zitten we al in midden juli en weten we eigenlijk nog niks. Toch lijkt de onthulling van de nieuwe game niet ver weg.

Eerst verscheen al de game The Red Door op het PlayStation Network, waarvan werd verwacht dat het een codenaam zou worden voor de nieuwe Call of Duty. En nu duikt dezelfde game op in de digitale winkel van Microsoft.

The Red Door als de nieuwe Call of Duty

Maar waarom zou zoiets als The Red Door te linken zijn aan de nieuwe Call of Duty? Ten eerste heeft het te maken met de uitgever die aan de game is gekoppeld. Dat is namelijk Activision, wat het geheel aannemelijker maakt. Daarnaast is het een game die een zogenaamde Mature-rating heeft, wat er op duidt dat het een gewelddadige game is. Dat zou dus goed gekoppeld kunnen worden aan de nieuwe COD. Ook is het een shooter. Verder heeft de game een file size van 81,65GB. Het is dus een grote game. En welke andere game neemt zoveel ruimte in? Je raadt het al: de nieuwe COD.

Is dit de nieuwe Call of Duty? (Afbeelding: Microsoft)

Verder kent de game een beschrijving die ons erg doet denken aan de games binnen de Black Ops-reeks. Lekker vaag zeg maar:

“There is more than one truth. If you go looking for answers, be ready to question everything and accept that nothing will ever be the same. The Red Door awaits, do you dare step through it?”

Hoe lang nog wachten?

De grote vraag is nu wanneer de nieuwe Call of Duty daadwerkelijk wordt onthuld en of deze codenaam van The Red Door inderdaad een zogenaamde placeholder was. Er zijn geruchten dat Activision de onthulling van de nieuwe game wil gaan doen in een live-event van Call of Duty: Warzone bij gebrek aan een groot podium waarop dit kan worden gedaan. We verwachten de nieuwe game in oktober of november. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nieuwe Call of Duty duikt op onder codenaam The Red Door
Sluiten