Redactie
Redactie Partnerbijdrage 25 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Razendsnelle laptops dankzij nieuwe chips in topmodellen van ASUS

Met de introductie van ultrasnelle processoren ontstaat er een nieuw tijdperk voor laptops. ASUS gaat zijn toch al veelgeprezen topmodellen Zenbook Pro Duo en Zenbook 14 voorzien van deze nieuwe chips.

Nieuw brein

De Zenbook Pro Duo is het eerste model dat een nieuw ‘brein’ krijgt in juli. Daarna volgt een maand later de Zenbook 14. De pronkstukken van ASUS zullen worden uitgerust met razendsnelle AMD Ryzen 4000 en Comet Lake-H-processoren.

Dat zal je misschien niet gelijk iets zeggen, maar neem maar van ons aan dat je daar blij van gaat worden. ASUS biedt de configuraties met de nieuwe chips aan in combinatie met verschillende GPU’s, (grafische processoren) beschikbaar op diverse prijsniveaus.

Zenbook Pro Duo

In week 29 van dit jaar wordt de Zenbook Pro Duo uitgebracht in twee varianten die in prijs en power verschillen. De eerste versie van deze laptop verscheen vorig jaar en werd al als vooruitstrevend gezien. De Zenbook, waarbij het bovenste gedeelte van het toetsenbord is ingeruild voor een touchscreen, werd met lovende kritieken ontvangen.

Nu doet ASUS er wat processorsnelheid betreft nog een schepje bovenop. De Pro Duo wordt daarnaast gekenmerkt door een secundair 4K-beeldscherm om multitasking eenvoudiger te maken. Met deze zogeheten ScreenPad Plus onderstreept ASUS zijn streven naar innovatie en de beste kwaliteit.

Voordelen van ScreenPad Plus

De ScreenPad Plus biedt een enorme hoeveelheid creatieve mogelijkheden voor content creators. Het secundaire scherm zorgt ervoor dat de productiviteit wordt verhoogd, workflows worden verbeterd en multitasking wordt versimpeld.

ASUS 2
Bron: ASUS

Het scherm integreert naadloos met het primaire beeldscherm en de ingebouwde software bevat een groot aanbod bruikbare apps, tools en andere toepassingen die de gebruikers in staat stellen om nog efficiënter te werken.

Boost voor binnenkant

De populaire Zenbook 14 werd vorig jaar in mei ook al vernieuwd en toen onder meer voorzien van de ScreenPad 2.0. Dat was de opvolger van de originele ScreenPad die speciaal door ASUS is ontwikkeld om taken efficiënter te kunnen uitvoeren.

Nu krijgt het model nóg een extra boost aan de binnenkant: In week 32 wordt de Zenbook 14 namelijk voorzien van een chip die tot 153% meer processorsnelheid biedt dan zijn voorganger. Bovendien zorgt hij voor maximaal twee keer zoveel energie-efficiëntie.

Extra groot display

De ScreenPad 2.0 is net als de Screen Pad Plus een secundair scherm dat de traditionele laptop-ervaring een upgrade geeft. Met deze technologie kan de productiviteit van de gebruiker worden verhoogd. Deze nieuwe Zenbook heeft een extra grote display en in gebruikstand maar liefst een 2,5 keer zo lange batterijduur dan de vorige generatie.

Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Zenbooks.

 

 

In samenwerking met ASUS

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Razendsnelle laptops dankzij nieuwe chips in topmodellen van ASUS
Sluiten