Nieuwe DJI Phantom 3 drone met 4K-camera is de droom voor iedere luchtfotograaf

De markt der drones is aan het exploderen! De ontwikkelingen gaan zo gigantisch snel en dat is een goed teken. Hierdoor worden drones namelijk steeds eenvoudiger te besturen, worden de camerabeelden steeds beter én worden drones een stuk goedkoper. Een speler die al een tijdje meevliegt is DJI met de Phantom-serie. De Phantom 2 Vision was bijvoorbeeld al een bazendrone, maar de nieuwe DJI Phantom 3 drone weet ‘m te overtreffen.

Phatom heeft ervoor gekozen om een drone van een serieuze camera en app te voorzien. Je hoeft dus niet over een GoPro te beschikken en is-ie ook nog eens betaalbaar voor de ‘normale’ consument of hobby-fotografen die met luchtfotografie of luchtfilm aan de slag willen.

Phantom 3 Professional en Phantom 3 Advanced

DJI heeft ervoor gekozen om twee uitvoeringen te ontwikkelen met als grootste verschil de camera. De Professional (1399 euro) beschikt over een camera die met een 4K-resolutie en een snelheid van 30fps filmt. De camera van de Advanced (1099 euro) filmt met een resolutie van 1920 x 1080 pixels met een snelheid van 60fps. De beeldhoek is 94 graden, een goede stabilisator zorgt voor smooth verlopende beelden en beide drones maken foto’s met een resolutie van twaalf megapixels. De batterij moet het bij beide drones zo’n 23 minuten volhouden. En dat is keurig.

Vliegen

Voor de Phantom 3 is een speciale controller ontwikkeld die je met een phone of tablet verbindt. De beelden die de drone maakt kun je live in HD-kwaliteit op het scherm bekijken. De speciale app die je voor de bediening en het bekijken van de beelden gebruikt is voor Android en iOS beschikbaar. Maar nog niet voor alle Android phones dus check goed of jouw toestal compatible is.

De GPS-support is verbeterd zodat het vliegen gemakkelijker wordt en helpt de GPS ook met de stabilisatie van de drone. Hiervoor werkt-ie ook samen met andere sensoren en de camera om de exacte positie te bepalen. De nieuwe motoren zorgen ervoor dat de acceleratie en het afremmen sneller verloopt. Dit is dus ook handig voor het stijgen en dalen.

App

De nieuwe app gaat ook met een nieuwe functionaliteit gepaard. Als gebruiker kun je namelijk bepaalde momenten van de vlucht markeren zodat je sneller de juiste beelden voor je edit te pakken hebt. In de app kun je deze beelden eenvoudig met elkaar verbinden en kun je er in de app bijvoorbeeld muziek aan toevoegen voor een briljante video. Ook is het mogelijk om de video direct via Instagram, YouTube en Facebook te delen. Slim!

Kopen?

Zowel de Phantom 3 Professional als de Phantom 3 Advanced is hier voor respectievelijk 1399 euro en 1099 euro te koop.

Reageer op artikel:
Nieuwe DJI Phantom 3 drone met 4K-camera is de droom voor iedere luchtfotograaf
Sluiten