Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 21 feb 2018

Nieuwe elektronische huid toont aan hoe je je voelt

We weten natuurlijk nog niet hoe we er precies in de toekomst uitgaan zien, maar wellicht dat we straks allemaal een stukje electronic skin hebben. Handig om aan af te lezen of je wellicht een vervelende ziekte hebt of om omstanders te waarschuwen om hulp in te schakelen.

Electronic skin doorbraak

In die laatste categorie hebben wetenschappers aan de universiteit van Tokio wellicht een kleine doorbraak te pakken. Zijn hebben e-skin ontwikkeld die je gezondheid kan meten. Denk daarbij aan het meten van je hartslag en dat vervolgens te tonen op bijvoorbeeld de palm van je hand. Op die manier kunnen anderen zien of je problemen hebt en of er alarm moet worden geslagen.

Via nanomesh electroden kunnen dan micro leds verlicht worden en op die manier jouw gezondheid tonen. Dit kun je overigens ook koppelen aan een smartphone. Mocht je zodoende onverwachts een hartaanval krijgen, dan kun je automatisch hulpdiensten in schakelen. Of wellicht nog een laatst appie sturen aan je geliefde.

Electronic skin

De electronic skin gaat helaas nog niet al te lang mee. Na een week kun je hem weggooien, maar dat is nog altijd langer dan vorige prototypen, die redelijk snel kapot gingen nadat je huid bewegingen maakte. En het is ook niet langer meer een idee. Men hoopt dat er over drie jaar een optie is voor consumenten om dit te kopen. In eerste instantie zal het vooral ingezet kunnen worden bij ouderen en patienten die extra zorg nodig hebben.

Zij en hun verzorgers kunnen dan zonder tussenkomst van machines zien en aantonen dat er iets mis is en op die manier levens redden. Daarnaast neemt het eventuele stress bij familieleden weg, die zich telkens zorgen maken of alles wel goed gaat. Het is nog even toekomstbeeld, maar wellicht dat het ooit gaat gebeuren. Net als dat je straks in Altered Carbon van lichaam kan wisselen als je dood bent.

Reageer op artikel:
Nieuwe elektronische huid toont aan hoe je je voelt
Sluiten