Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 jul 2018

Bevestigd voor iOS 12: deze 70 emoji komen naar jouw iPhone

Het is Wereld Emoji Dag! Dat daar een speciale dag voor is, was voor ons ook een verrassing. Gelukkig komt de bijzondere feestdag gepaard met mooi nieuws: Apple heeft zeventig nieuwe emoji onthuld, die later dit jaar naar jouw iPhone, iPad, Apple Watch of Mac komen. Oftewel, in de vorm van iOS 12, watchOS 5 of macOS Mojave.

Een groot deel van de nieuwe emoji hebben we al eerder gezien. Een instantie genaamd het Unicode Consortium stelt elk jaar een nieuwe lijst met emoji samen, zodat er een gedeelde en universele standaard ontstaat. Dat zorgt ervoor dat iemand met een Android smartphone ook de emoji kan zien die zijn vriend middels een iPhone stuurt.

Wel zo handig dus. Maar goed, laten we kijken naar hoe de nieuwe kleurrijke rakkers eruit zien! Dat is immers waarom je hoogstwaarschijnlijk op dit artikel hebt geklikt.

70 nieuwe emoji in iOS 12

Er zijn dus in totaal zeventig nieuwe emoji, van variaties op de klassieke emoji die we al decennia kennen, tot de meest willekeurige objecten. Voor de winter hebben we nu eindelijk een bevroren emoji, en feestjes kunnen gevierd worden met een feestmuts.

Ook de superhelden vallen op, die je in zowel een mannelijke als een vrouwelijke variant kunt versturen. En het oog rechtsonder? Wij hebben ook geen flauw idee… Volgens de officiële beschrijving van het Unicode Consortium is het een Nazar-amulet. Dan weet je dat ook weer!

.

Qua eten en dieren is het aanbod ook flink uitgebreid. Zie bijvoorbeeld een mooie krop sla, een papegaai, een pauw en zelfs een kleurrijk versierde cupcake. Ben je compleet verbrand op het strand? Dan kun je een kreeft sturen

Diversiteit

Apple pakt het vanaf iOS 12 ook een stuk diverser aan. Alle standaard personen-emoji zijn nog dit jaar ook beschikbaar met krullend haar, rood haar of met een kaal hoofd. Al die variabelen kun je ook nog eens combineren met verschillende huidskleuren. Een hoop opties dus, dus we zijn benieuwd hoe overzichtelijk dat gaat worden…

Het is helaas nog niet duidelijk of deze nieuwe emoji direct in de eerste versie van iOS 12 zullen zitten, die in september uit gaat komen. Voorgaande jaren kwamen de nieuwe karakters een tweetal maanden later, rondom november en december.

?Lees ook: iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video

Reageer op artikel:
Bevestigd voor iOS 12: deze 70 emoji komen naar jouw iPhone
Sluiten