Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 feb 2019

Dit zijn de 230 nieuwe emoji van 2019 die naar jouw smartphone komen

Heb je nu al moeite om tussen de honderden emoji op je smartphone te kiezen? Dan hebben we slecht nieuws voor je: dit jaar komen er nog eens 230 nieuwe exemplaren bij. Dat heeft het Unicode Consortium aangekondigd.

Nieuwe emoji voor 2013

Dat is de instantie die ervoor zorgt dat je op verschillende apparaten beschikking hebt over dezelfde emoji. Het design kan afwijken, maar wanneer jij een emmer stuurt naar een collega met een ander type smartphone, dan krijgt diegene nog steeds een emmer binnen. Wel zo handig in een wereld met tig merken, besturingssystemen en type apparaten.

Ook dit jaar ligt de focus weer duidelijk op diversiteit. Naast meer voedsel, objecten uit het zonnestelsel en dieren zijn er ook meer inclusieve emoji voor genders, huidskleuren en mensen met een beperking. De 230 nieuwe icoontjes zijn komende herfst beschikbaar op de meeste besturingssystemen.

Afhankelijk van je toestel kan het iets langer duren, of wellicht ga je ze nooit krijgen. Op Android komen de nieuwe emoji bijvoorbeeld gepaard met de volgende versie van Android. Komt je toestel daar niet voor in aanmerking, dan heb je een probleem.

Het aanbod loopt zeer breed uiteen. Van zeedieren en wafels naar een breed scala aan planeten: van alles komt voorbij. Maar ook mechanische armen, een knielend persoon, een blindengeleidehond en een verliefd koppeltje passeren de revue.

Je kunt een voorproefje op alle nieuwe emoji bekijken op de Unicode Blog of op Emojipedia.

Nieuwe emoji 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de 230 nieuwe emoji van 2019 die naar jouw smartphone komen
Sluiten