Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 4 aug 2014

Nieuwe externe batterij is binnen vijftien minuten volledig opgeladen

Batterijen, daar wordt elke dag wel over gesproken. Smartphonefabrikanten hebben dagelijks meetings over welke batterij een telefoon moet krijgen en consumenten praten over hun ergernissen, omdat de batterij het niet langer dan een halve dag volhoudt. De markt voor externe batterijen is dan ook geëxplodeerd en het aanbod is ondertussen gigantisch. Dit heeft zijn voordelen, maar brengt ook nadelen met zich mee. Want welke externe batterij moet je in godsnaam kiezen? Wij hebben ‘m gevonden! De Ultrapak van UNU. Deze externe batterij is namelijk binnen vijftien minuten volledig opgeladen. En dat is snel. Heel snel! Vooral als je je bedenkt dat het opladen van een iPhone via het normale stopcontact zo’n 2,5 uur duurt. Sta je dus op het punt om weg te gaan, maar is je phone bijna leeg? Stop de Ultrapak in de lader, wacht vijftien minuten en je phone kun je onderweg direct opladen.

Het snelle laadproces komt door de ‘Ultra-X’ laadtechnologie. Dit is een speciaal type A+ lithium-polymeer batterij die ervoor zorgt dat de laadtijd zo’n acht keer sneller is dan een ‘normale’ lithium batterij. Check dan ook onderstaande video voor een demonstratie.

De batterij wordt beschermd door een rubberen case en het LED-scherm toont het batterijpercentage en hoe lang het nog duurt voordat het apparaat volledig is opgeladen. Denk je de Ultrapak vaak in het donker te gebruiken? Dan kun je van de geïntegreerde zaklamp gebruik maken. UNU heeft twee varianten ontwikkeld: de Ultrapak Go, een 3000mAh batterij voor 45 euro en de Ultrapak Tour, een 10.000mAh batterij met twee USB-poorten voor 75 euro. Je kunt ze hier bestellen.

Reageer op artikel:
Nieuwe externe batterij is binnen vijftien minuten volledig opgeladen
Sluiten