Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 6 december 2018

Nieuwe Far Cry-game speelt zich af in apocalyptische wereld

Vannacht worden in de Verenigde Staten de jaarlijkse Game Awards gehouden. Het is een evenement waarbij er prijzen worden uitgedeeld voor de beste games die dit jaar zijn verschenen. Maar niemand interesseert zich echt in die prijzen. Tijdens de Game Awards worden namelijk vaak nieuwe games of nieuwe beelden van games die in ontwikkeling zijn getoond. In aanloop daar naar toe gooit Ubisoft alvast wat olie op het vuur door een nieuwe Far Cry-game aan te kondigen. Eentje die zich afspeelt in een apocalyptische wereld.

Far Cry in een apocalyptische wereld

Als we kijken naar de teaser trailer, die we hieronder hebben staan, lijkt het er op dat het een spin-off is op Far Cry 5. Die game kwam begin dit jaar uit (en is één van de betere games van dit jaar) en speelt zich af in het fictieve Hope County in de Verenigde Staten. In de trailer zie je hoe een nucleaire bom on een agrarisch landschap ontploft en hoe er jaren later van een tandwiel een wapen wordt gemaakt.

Ook wordt er gesproken over een valey en gesproken over hope, thema’s uit Far Cry 5. Wat dat betreft lijkt het mij meer een soort Far Cry Primal-achtige game. Een prima titel, maar vooral een tussendoortje dan een nieuw hoofddeel uit de serie.

Far Cry

Dat gezegd hebbende: wat mij betreft mag je me altijd wakker maken voor een nieuwe Far Cry-game. Zeker wanneer het er een beetje bruut aan toe gaat. En een setting in een apocalyptische wereld hebben we nog niet gehad. Wel wordt het interessant om te zien in hoeverre deze nieuwe Far Cry-game in het vaarwater van Rage 2 gaat komen. Wat dat betreft moeten we het vannacht zien. Morgenochtend lees je hier meer over de aankondiging. Tenzij men daar dezelfde teaser als hierboven gaan tonen, maar dat lijkt me sterk.

Wil je nu al meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Nieuwe Far Cry-game speelt zich af in apocalyptische wereld
Sluiten