Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 23 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Forza Motorsport-game laat je racehart sneller kloppen

Waar de PlayStation-familie het al jaren doet met de Gran Turismo-reeks, daar heb je op de Xbox de Forza-reeks. Daarbij heb je de ene keer een game uit de Horizon-reeks en dan weer uit de Motorsport-reeks. En op de Xbox Series X kun je straks losgaan met een nieuwe Forza Motorsport-game.

Dat liet uitgever Microsoft vandaag weten via hun Xbox Games Showcase. Deze trapte af met de indrukwekkende gameplay van Halo Infinite, maar kende dus ook een trailer voor de nieuwe Forza Motorsport.

Forza Motorsport op de Xbox Series X

Helaas bracht de trailer van Forza Motorsport gelijk ook slecht nieuws. Volgens de Xbox-baas Phil Spencer is de game nog in een vroeg stadium van ontwikkeling. Dat betekent dat het dus geen game gaat zijn die je vanaf dag één op de Xbox Series X kunt scoren. En dat valt toch wel tegen, zeker omdat we vorig jaar geen game in de Forza-reeks voorgeschoteld hebben gekregen. De kans is dus groot dat we pas in 2021 de nieuwe game kunnen verwachten. Dat neemt niet weg dat de onderstaande trailer echt de moeite waard is om te bekijken.

De nieuwe Forza Motorsport wordt overigens gemaakt door Turn 10 Studios, die vanaf het eerste deel van de reeks verantwoordelijk zijn voor de realistische racegamereeks. Dit in tegenstelling tot de Forza Horizon-reeks. Deze reeks wordt door een andere studio gemaakt en draait voornamelijk om spektakel. Forza Horizon 4 was het laatste game uit die reeks en liet je racen in Schotland.

Realistisch racen

Goed, we weten dus niet heel erg veel over de nieuwe Forza Motorsport. Het laatste deel uit de reeks was deel zeven en bracht onder andere meer mogelijkheden om het spektakel te voelen in de verschillende weerseffecten. Hopelijk gaat dit nieuwe deel ook weer vernieuwing brengen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Forza Motorsport-game laat je racehart sneller kloppen
Sluiten