Deze heerlijke functies verschijnen binnenkort op de Apple TV-app

Apple Sam Dille 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De TV-app van Apple kreeg geen nieuwe functies met de iOS 17.1-software-update. Maar iOS 17.2 is een heel ander verhaal. Er zijn flink wat veranderingen gemaakt in de app op veel verschillende gebieden.

De nieuwe functies en veranderingen in de Apple TV-app zijn onderdeel van de nieuwe iOS 17.2. Het is de laatste grote update van het jaar. Het besturingssysteem is nog in de testfase en wordt eind november of misschien zelfs in december verwacht.

De belangrijkste veranderingen uit de nieuwe Apple TV-app update

De Apple TV-app krijgt een aantal heerlijke verbeteringen. We sommen het belangrijkste in onderstaand lijstje voor je op.

#1 Nieuwe navigatieknoppen

Een paar navigatieknoppen aan de onderkant hebben een nieuwe look. Op iOS 17.2 bèta 1 zag het tabblad ‘Nu kijken’ er anders uit met een tv-pictogram in plaats van een afspeelpictogram.

Maar in bèta 2 is het tabblad ‘Nu kijken’ veranderd naar ‘Home’ en heeft het weer het afspeelpictogram. Deze keer in de vorm van een afgeronde rechthoek.

Deze heerlijke functies verschijnen binnenkort op de Apple TV-app
(Screenshot: Gadget Hacks)

#2 Nieuwe pictogrammen voor tv-kanalen

Het onderdeel ‘Mijn kanalen’ op het tabblad ‘Nu kijken’ heet ‘Mijn tv’ op iOS 17.2. Dat is niet het enige wat er nieuw is.

Je zult meteen merken dat de ronde pictogrammen met kanaallogo’s niet meer te vinden zijn in de Apple TV-app. Ze zijn vervangen door grote rechthoekige iconen.

#3 Op tv-kanalen worden abonnementen weergegeven die niet van Apple zijn

Op het nieuwe ‘Mijn tv’ zie je niet alleen de kanalen die je het meest gebruikt. Je ziet ook andere populaire streamingdiensten waarop je rechtstreeks kunt abonneren.

En als je door de lijst scrolt, zie je ook meer kanalen om uit te proberen. Er zitten ook diensten tussen waarvoor je (nog) niet hebt betaald. Dus er is genoeg te ontdekken op de nieuwe Apple TV-app.

Deze heerlijke functies verschijnen binnenkort op de Apple TV-app
(Afbeelding: Gadget Hacks)

#4 ‘Info’ en ‘Volgende’

Tijdens het kijken van een video kun je op het scherm tikken om de afspeelknoppen te zien. Daar zie je nu nieuwe opties zoals ‘Info’ en ‘Volgende’. Info geeft je details over de video, zoals de beschrijving, genre, duur en beoordeling.

Met ‘Volgende’ kun je snel naar een andere video in je wachtrij gaan. En door op de drie puntjes te tikken, kun je verschillende opties krijgen voor de video, zoals delen, verwijderen en markeren als bekeken.

#5 Iconen voor genres in de Apple TV-app

Als je naar genres in de Bibliotheek op iOS 17.2 gaat, zie je geen blauwe tekst meer voor elk genre. In plaats daarvan zijn er nieuwe blauwe symbolen te zien.

Zoals een ballon voor Kids & Family, een haai voor Thriller en een masker voor Horror.

Deze heerlijke functies verschijnen binnenkort op de Apple TV-app
(Afbeelding: Gadget Hacks)

#6 Nieuwe store-indeling

De store in de Apple TV-app is ook opgepimpt. In plaats van aparte tabbladen bovenaan voor films en tv-programma’s, zijn de tabbladen nu samengevoegd.

Dus films en tv-programma’s staan nu samen op één plek in de app.

Apple claimt groen te zijn: hoe goed is de iPhone-maker echt voor het milieu?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen