WANT to Have: de tofste en nieuwste gadgets van IFA 2017 in Berlijn

Een nieuwe donderdag, dus een nieuwe WANT to Have! Deze keer zijn we losgegaan met de nieuwste en tofste gadgets die vers van de pers zijn gepresenteerd op de IFA 2017 in Berlijn gisteren en vandaag.

HomePod kopie van Sony met unieke toffe functie

Sony brengt een connected speaker op de markt die wel heel veel lijkt op Apple‘s HomePod. De speaker werkt deze hetzelfde als de HomePod alleen werkt op de Google Assistant in plaats van op Siri. Sony vergelijkt de speaker zelf met Google Home en zegt dat het een onderscheidend product is door de goede geluidskwaliteit.

Het toffe aan de nieuwe speaker van Sony vinden wij echter dat hij ook reageert op gebaren in plaats van alleen op geluid. Je hoeft dus niet altijd naar de speaker te roepen als je een muziekje wilt horen. De LF-S50G (niet echt een pakkende naam trouwens) komt in oktober op de markt voor 199,99 dollar.

gadgets

De vijf slimme gadgets van Elgato

Elgato heeft tijdens de IFA 2017 maar liefst vijf nieuwe smarthome apparaten aangekondigd onder de naam ‘Eve’. Want een smarthome apparaat maakt je home natuurlijk nog niet smart. Pas wanneer je de vernieuwde cv-knop, rookmelder, het deurslot, raamalarm en irrigatiesysteem in huis hebt mag je het woord smarthome in je mond nemen.

Alle vijf de apparaten die Elgato heeft gepresenteerd hebben een strak en modern design. De apparaten zijn allemaal aan te sturen via verschillende systemen en zijn te koppelen aan de HomeKit. Siri krijgt het dus gezellig druk met de vele nieuwe opdrachten. Benieuwd hoe het slimme raam werkt? Hier lees je er meer over.

JBL headphones voor de sportfanaten

Het dragen van een hoofdtelefoon of oortjes tijdens het sporten is niet altijd handig. Sommige hoofdtelefoons zitten bijvoorbeeld niet comfortabel tijdens het rennen en sommige oortjes vallen makkelijk uit. Ook is er tegenwoordig zo veel toffe fitness gear verkrijgbaar dat je als halve computer in de gym staat of door het park rent.

De nieuwe hoofdtelefoons van JBL zijn speciaal ontworpen om mee te sporten en er zijn nog wat andere handige features aan toegevoegd. Door de hartslagmeter in de JBL Reflect Fit hoofdtelefoon hoor je met een druk op de knop hoe hoog of laag je hartslag is. Die hartslagmeter kun je dus thuis laten liggen.

gadgets

 

De UA Sport Wireless Train is voorzien van een modus waarmee de muziek op de achtergrond wordt afgespeeld en omgevingsgeluid duidelijk hoorbaar is. Daardoor kun je zelfs met je koptelefoon op sociaal doen, al betwijfelen we of mensen je makkelijk benaderen wanneer ze je met dat ding op je hoofd zien. Lees hier meer over de nieuwe pareltjes van JBL. De prijs van deze nieuwe hoofdtelefoons varieert van 149 tot 199 euro en ze zijn vanaf oktober (JBL Reflect Fit) en december (UA Wireless Train) te koop.

Polar OH1: geen poespas met deze wearable

Sport je liever niet met headphones maar wil je wel je hartslag meten? De Polar OH1 hartslagmeter is een goed alternatief. Smartwatches en fitness gadgets hebben vaak steeds meer functies, wat ze ook steeds duurder maakt. Polar doet (gelukkig) niet mee aan deze trend en heeft een minimalistische hartslagmeter gemaakt die simpel maar heel slim is.

De hartslagmeter kan tot 200 uur aan hartslagmetingen opslaan en heeft een accuduur van 12 uur. Met een prijskaartje van 80 euro is de wearable van Polar een betrouwbare wearable die doet wat hij moet doen.

gadgets

Al je data in een apparaat met My Cloud Home

Het gemiddelde huishouden bewaart data op 14 verschillende apparaten. Daarnaast is data ook nog verspreid op verschillende Cloud-services en sociale netwerken. Dit komt neer op zo’n 4,5 terabyte aan data. Ja, dat is aardig wat.

Western Digital wil hier wat aan doen en presenteerde op de IFA 2017 in Berlijn de My Cloud Home: een apparaat dient als een externe standalone opslag waarop alle media kan worden opgeslagen. Het is dus een soort externe harde schijf waarop je data kunt plaatsen via een app op je desktop, een mobiele app, software die je kunt installeren op je pc, maar ook via usb-poortjes en andere ingangen.

My Cloud Home gaat het probleem tegen dat je veel data op verschillende clouds hebt. Een goede upgrade van de good old externe harde schijf dus. Het apparaat is te koop voor een prijs vanaf 310 euro op de website van Western Digital.

gadgets

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in techland en wil je geen belangrijke product release van toffe gadgets missen? Hou dan vooral deze pagina in de gaten.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de tofste en nieuwste gadgets van IFA 2017 in Berlijn
Sluiten