Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 oktober 2018

De nieuwe generatie Pokémon is nu in Pokémon Go te vangen

We wisten al dat de vierde generatie Pokémon er aan zat te komen in Pokémon Go. De grote vraag was echter wanneer ze zouden komen. Het antwoord is gisteravond. Sindsdien zijn de eerste nieuwe Pokémon in Pokémon Go te vangen. Het begon gisteren met Pokémon als Bidoof, Kricketot, Starly en Buneary en sinds vanochtend zien we ook de drie starter-Pokémon uit de vierde generatie Pokémon.

Nieuwe Pokémon in Pokémon Go

Daarmee lijkt het er op dat de nieuwe reeks aan Pokémon langzaam maar zeker geïntroduceerd wordt in plaats van dat ze alle 107 gelijk te vangen zijn. Het voordeel daarvan is dat je nu redelijk makkelijk aan de evoluties kan komen, omdat er veel van dezelfde te vangen zijn. Zelf heb ik al de evolutie van Bidoof en heb ik vanochtend in de tram een aantal starter-Pokémon gevangen en hoop ik die vanavond al te kunnen evolueren. Die Pokédex vult zich namelijk niet vanzelf.

Pokémon go gen 4

Naast het feit dat je Pokémon in het wild kan vangen, zien we ook dat een aantal Pokémon in Raids zijn te vangen. Zo heb ik zelf al Kricketot gespot en daar zullen later vast nog anderen aan worden toegevoegd.

Met het mooie weer waar we nog altijd mee te maken hebben, is dit dus het ideale moment om weer lekker naar buiten te gaan met je telefoon. Bovendien is er nog genoeg te ontdekken. Naast de nieuwe Pokémon hebben we bijvoorbeeld dit weekend een speciale Community Day. Tijdens die dag kun je tussen 11 en 14 heel veel Beldum vangen. Als je hem dan evolueert naar een Metacross, dan leert hij de speciale move Meteor Mash. Ook heb je de kans dat je hem Shiny vindt en is het tot slot handig om veel eggs uit te broeden. Deze hebben namelijk maar een kwart van hun normale afstand nodig.

Meer over Pokémon Go vind je hier.

Reageer op artikel:
De nieuwe generatie Pokémon is nu in Pokémon Go te vangen
Sluiten