Gaming 10 okt 2018 Jelle van Es

Nieuwe generatie komt binnenkort in Pokémon Go

Pokémon Go heeft een mooie zomer achter de rug. Een zomer die gevuld was met vele toffe evenementen, waardoor veel gamers de game zijn blijven spelen of zelfs zijn teruggekomen. Nu wordt het in de herfst- en wintermaanden iets minder fijn om lekker naar buiten te gaan, dus moet ontwikkelaar Niantic dingen bedenken om men toch naar buiten te ‘lokken’. Dat doen ze door te teasen naar de nieuwe generatie Pokémon die binnenkort wordt toegevoegd.

Meer vangen in Pokémon Go

De ontwikkelaar heeft met de onderstaande video duidelijk gehint naar de nieuwe generatie Pokémon. Het gaat om de vierde generatie Pokémon, zoals die geïntroduceerd werden in de games Pokémon Diamond en Pearl. Games die jaren geleden op de Nintendo DS uitkwamen. Het gaat om Pokémon uit de zogenaamde Sinnoh-regio. Dat betekent dat je in je Pokédex maar liefst 107 nieuwe Pokémon kan toevoegen, wat dus weer voor een compleet nieuw avontuur zorgt. In de video hieronder zie je teases van de toenmalige starters-Pokémon Chimchar, Turtwig en Piplup.

Met die nieuwe Pokémon heb je uiteraard dus de drie nieuwe starters-Pokémon, een aantal nieuwe baby-versies en evoluties van reeds bestaande Pokémon en nieuwe evoluties voor Eevee. Daarbij zou je dan zeer waarschijnlijk met een naamsverandering die evoluties makkelijk kunnen verdienen. Bovenop dit alles zijn er negen Pokémon die als legendarisch te boek staan en vijf Pokémon die in de categorie mythisch vallen. Dat betekent dus ook dat er op het gebied van Raiden weer heel wat te wachten staat.

Pokémon Go

De vierde generatie brengt geen nieuwe type Pokémon, maar wel combinaties van types die we nog niet eerder hadden, waardoor je straks weer nieuwe resultaten in gevechten gaat krijgen. Ook heeft de ontwikkelaar aangekondigd om bestaande Pokémon aan te passen. Op die manier zouden Chansey en Blissy makkelijker in gyms te moeten verslaan.

Wanneer we daadwerkelijk met de nieuwe Pokémon aan de slag kunnen en wanneer de aanpassingen worden verwerkt, dat is nog niet bekend. Wil je meer lezen over Pokémon Go? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Nieuwe generatie komt binnenkort in Pokémon Go
Sluiten