Nieuwe Google Lens filters in aantocht – ook voor iOS

Google Assistant mag dan vrij veel weten, je zult het wel eerst netjes moeten vragen voordat je informatie krijgt. Naast dat er situaties zijn waarop je liever niet hardop praat komen bepaalde dingen ook beter tot zijn recht door middel van een afbeelding. Vandaar dat de nieuwe versie van Google Lens hierop inspeelt. Je zult er met name in een restaurant profijt van kunnen hebben.

Google Lens: nieuwe filters voor Android en iOS

Net als de – inmiddels gecancelde – Google Goggles, laat Google Lens je de wereld zien door de ogen van Google. Ieder echt object wordt hiermee een ding waarover het bedrijf je meer weet te vertellen. Dit is met name handig in vreemde landen of als je ergens dingen ziet die je eventueel zou willen kopen.

Niet iedereen heeft echter de zin en tijd om regelmatig nieuwe plaatsen te bezoeken. Daarnaast voelt ook niet iedereen de behoefte om altijd maar alles te kopen. Vandaar dat Google de nieuwe versie van Google Lens voor een groter publiek interessant heeft proberen te maken.

Google Lens

De meest interessante nieuwe functie is waarschijnlijk de Dining-filter. Deze kan van pas komen wanneer je uit eten gaat. Richt de Lens op de menukaart (waarop de naam van het restaurant zichtbaar is) en populaire gerechten zullen voor je worden uitgelicht. Je kunt vervolgens met één enkele tik zien hoe het gerecht eruit ziet en wat eerdere klanten erover zeggen. Als je vervolgens klaar bent met eten en de rekening ontvangen hebt kun je Google Lens tevens de fooi laten berekenen. Of, zoals een echte Nederlander, de rekening laten splitten.

Google overzicht

Google Lens is voor Android gebruikers beschikbaar via Google Assistant en de Google Photos app. Bij iOS-gebruikers loopt dit via zowel de Photos app als de Google applicatie. Meer informatie over Google en haar producten lees je in het overzicht.

Reageer op artikel:
Nieuwe Google Lens filters in aantocht – ook voor iOS
Sluiten