Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 8 nov 2018

Nieuwe (mid-range) Google Pixel telefoons nu al gelekt?

Een maand geleden lanceerde Google twee nieuwe vlaggenschepen in de vorm van de Pixel 3 en Pixel 3XL. En daar bleef het, wat betreft smartphones, dan ook bij. Opvallend, want de komst van een mid-range smartphone met de codenaam Bonito lekte al in juni. Terwijl we officieel gezien niks meer te horen hebben gekregen, zijn we wel een stukje wijzer geworden. Er is namelijk nieuwe informatie gelekt waardoor de komst van de mid-range toestellen wederom reëel lijkt te zijn. 

Nieuwe Google Pixel toestellen?

De komst van een mid-range Pixel toestel lijkt weer op te leven. In de code van de meest recente ARCore APK is de codenaam Bonito wederom opgedoken. Iets wat we in juni van dit jaar ook al zagen gebeuren. Uiteraard komt de codenaam voorbij in een code en hebben we dus geen beschrijving over het toestel. Toch wist verbazing onze emoties over te nemen, doordat Bonito in gezelschap was van een andere codenaam: Sargo. Hebben we hier te maken met de komst van niet een, maar twee mid-range Pixel toestellen?

Google Pixel mid-range toestellen

Voor we het dak eruit beuken van enthousiasme, weten we niet honderd procent zeker of we te maken hebben met een product van Google. De verwijzing naar een vis, net zoals Bonito dat is, creëert overigens wel de mogelijkheid dat de twee met elkaar te maken hebben. Daarnaast is het heel goed mogelijk dat Google, die altijd twee verschillende formaten toestellen lanceert, met een kleinere versie komt. Dit zou kunnen betekenen dat de Snapdragon 710 bewapende Bonito een kleiner broertje krijgt. Maar tot we een officiële bevestiging krijgen over de toestellen, is en blijft dit pure speculatie.

Begin 2019

Aangezien we codenaam Bonito in juni dit jaar al zagen verschijnen, was er een kleine hoop dat Google de toestellen in oktober zou onthullen. Uiteraard is dat niet gebeurt, wat overigens best logisch kan zijn. Mocht Google twee mid-range toestellen lanceren, is het een slimme move om dit apart te doen van je vlaggenschepen. Daardoor gaan de geruchten rond dat Google begin 2019 haar nieuwe mid-range toestellen aankondigt. Maar nogmaals, het blijven speculaties.

Pixel 3 XL

Benieuwd wat het grote verschil is tussen de Pixel 3 en Pixel 3 XL? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Reageer op artikel:
Nieuwe (mid-range) Google Pixel telefoons nu al gelekt?
Sluiten