Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 15 apr 2019

Nieuwe intro Game of Thrones zit vol met intrigerende hints

Afgelopen nacht is in de Verenigde Staten het achtste seizoen van Game of Thrones begonnen. Als je de serie in Nederland (legaal) wilt bekijken, dan kun je vanaf vanavond bij Ziggo klaar zitten. Om je alvast in de stemming te brengen, hebben we de nieuwe intro van de serie. Een intro waarvan de gemiddelde fan de muziek wel kan dromen. Maar voor dit achtste seizoen zijn er behoorlijk wat veranderingen in de intro terug te vinden. En daar zitten heel wat hints in, die je overigens tegelijkertijd ook als spoiler kan zien.

De Game of Thrones intro van seizoen 8

Meestal toont de intro verschillende locaties die een belangrijke rol spelen in de aflevering die volgt. Daarbij draait het veelal om steden die te vinden zijn in Westeros. Maar in dit nieuwe seizoen wordt er ergens anders begonnen, namelijk achter de Wall, waar de White Walkers aan het einde van vorig seizoen doorbraken en nu op het punt staan om de wereld te veroveren. Bekijk de intro hieronder.

Vanuit de Wall zie je dat het ijs zich verspreid, wat ons doet vermoeden dat dat overeenkomt met de opmars die de White Walkers ondernemen. Daarbij lijkt de nederzetting van The Last Hearth de eerste plek te zijn waar gevochten wordt.

Daarnaast valt op dat er vooral aandacht is voor de gangenstelsels onder de verschillende locaties. Zo dalen we zowel af in Winterfell als in King’s Landing, waar in het laatste geval de Iron Throne staat. De verwachting is dat dit jaar de strijd rondom die troon wordt beslecht. Het is voor het eerst dat deze iconische plek in de intro in beeld wordt gebracht. En zo zitten er eigenlijk nog veel meer kleine hints in de intro, die je met gemak meerdere keren kunt bekijken om je helemaal klaar te maken voor de eerste aflevering. Wil je meer lezen over de serie? Kijk dan hier.

Game of Thrones is overigens niet alleen te bekijken via Ziggo of HBO, maar ook via een omweg. Hiervoor heb je vaak een VPN nodig. Benieuwd welke het beste voor jou is? Check dan zeker even VPN Gids voor de beste opties!

In samenwerking met VPN Gids

Reageer op artikel:
Nieuwe intro Game of Thrones zit vol met intrigerende hints
Sluiten