Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 27 mrt 2018

Apple’s nieuwe en goedkoopste iPad ondersteunt Apple Pencil

De afgelopen tijd waren er volop geruchten over een goedkopere iPad, die op komst zou zijn. Deze geruchten bleken uiteindelijk te kloppen en Apple heeft vandaag inderdaad een goedkopere 9,7 inch iPad onthuld tijdens zijn educatie evenement in Chicago. Niet alleen is de nieuwe iPad goedkoper, het zou volgens Apple zelfs de goedkoopste iPad ooit zijn.

A10 Fusion chipset met dezelfde camera

De iPad komt dus met een 9,7 inch display en heeft onder de motorkap Apple’s A10 Fusion chip met 3,3 miljard transistors en vier cores. Dit is dezelfde chip die we ook kennen van de iPhone 7 en nu mag hij de nieuwe iPad poweren. Waar de chipset een upgrade is ten opzichte van de processor van de 2017 9,7 inch iPad, is de camera hier niet in meegegaan. We vinden weer dezelfde 8 megapixel sensor met een f/2.4 diafragma van de oudere iPad. Verder is het apparaat verkrijgbaar als Wifi + 4G en Wifi versie.

nieuwe iPad 9,7 inch 2018

Ondersteuning voor Apple Pencil

Bijzonder aan de nieuwe iPad is dat hij ook Apple Pencil ondersteunt. Tot nu toe kon je de stylus alleen gebruiken in combinatie met de iPad Pro, maar vanaf nu werkt hij gelukkig met alle iPads. Iets anders opvallends is dat er geen ondersteuning is voor de smart connector en dat het apparaat niet komt de bekende iPhone X notch. Dit jaar verwachten we de notch bij de nieuwe iPhone modellen te zien, maar mogelijk is de Face ID technologie te duur en zou de goedkope iPad met notch toch niet meer zo goedkoop zijn.

9,7 iPad 2018

iPad als de ideale computer voor onderwijs

Apple richt zich met de nieuwe 9,7 inch iPad niet alleen op Apple fans maar ook op het onderwijs. Volgens Apple zou de iPad namelijk de ideale computer voor het onderwijs zijn, terwijl het juist totaal niet op een computer lijkt. Je kunt er makkelijk een toetsenbord op aansluiten via Bluetooth om in de les te werken en tegenwoordig kun je dus zelfs ook met de Apple Pencil schrijven.

Nieuwe iPad bestellen

De nieuwe iPad is beschikbaar in de kleuren Zilver, Goud en Spacegrijs net zoals zijn voorganger. Wat de opslag betreft kun je kiezen uit 32GB en 128GB. Uiteraard is dit van invloed op de prijs van het apparaat. De 32GB versie kost je namelijk 359 euro, terwijl je voor 128GB opslagruimte 449 euro kwijt bent. Je kunt het apparaat al bestellen via de Apple website, maar je moet dan nog wel tot 2 april wachten om hem te krijgen.

Apple medewerkers kunnen trots zijn op de nieuwe iPad en blij dat het project is afgerond. Hoewel ze misschien nog blijer waren geweest als  ze bij Tesla hadden gewerkt. Blijkbaar zou Tesla een fijner bedrijf zijn om voor te werken.

One More Thing

Reageer op artikel:
Apple’s nieuwe en goedkoopste iPad ondersteunt Apple Pencil
Sluiten